Våra resmål » Malta
Malta

Malta

Malta - Semesterparadiset med spännande historia

Sök och boka resa

search

Malta

Flyg till den vackra ön Malta och utforska ett av Europas minsta länder, vilket motsvarar ungefär 10 % av Gotlands storlek medan ni bor på något av våra hotell. Vi erbjuder hotell och lägenheter för både korta och långa vistelser. På Malta är människorna charmiga och alla talar engelska. Här finns härliga badvikar, unika sevärdheter, god mat och ett nöjesliv som slår det mesta.

Res på egen hand

Det är svårt att hinna se och uppleva allt som Malta har att erbjuda. Du kan spela golf, utforska huvudstaden Valletta, ägna dig åt högklassig dykning eller besöka några av Maltas otaliga kulturskatter. Här finns flera gamla tempel och monument, som tagits upp på Unescos lista över världsarv. Malta är som gjort för en semester på egen hand. Bra kommunikationer och korta avstånd. Hyr en bil, men tänk på att det är vänstertrafik och ratten sitter till höger. Annars finns många busslinjer, som väl täcker ön.

Stad och bad

Med oss får du Maltas bästa resmål och mycket prisvärda boendealternativ på både hotell och lägenheter. Kombinera stad och bad i St. Julian’s & Sliema. Utmed strandpromenaden hittar du massor av trevliga restauranger, caféer och barer med oslagbar havsutsikt. Här finns också öns i särklass bästa shopping. Små härligt trånga shoppinggränder eller internationella modehus? Du väljer själv!

Badvikar med lugn och ro

Härlig strand för sol och bad finns i Mellieha Bay. Här finns nog öns bästa och barnvänligaste sandstrand. Vi har bra hotell i byn Mellieha lite ovanför. Vid St. Pauls Bay ligger byarna Bugibba och Quawra, där malteserna själva gärna firar sin semester. Dessa resmål präglas av ett lugnare tempo med lagom portion kvälls- och nöjesliv. Från samtliga orter tar du dig lätt med lokalbuss till Maltas bästa stränder.

En fin upplevelse är ett besök på grannön Gozo, som du når med kortare färjetur. Här finns enormt mycket att se och uppleva. Kombinera gärna vistelsen på Malta med några nätter på Gozo.

Simma med delfiner

Besök Mediterraneo Marina Park, som presenterar fina uppvisningar med delfiner, sjölejon och papegojor. Beställ i förväg den fina upplevelsen att simma med en delfin. Parken har också ett separat ett fint badland.

Res året runt

Malta ligger ungefär på samma breddgrad som Malaga, så här erbjuds ett milt klimat året om. Under de riktigt ”kalla” månaderna december och januari når termometern ändå inte under 10 grader. Normalt ligger det kring 15 och når lätt upp till 18-20 grader. Så ”rym” från Sverige ett antal veckor och njut av en ö med massor av sevärdheter. Vi erbjuder förmånligt boende på både hotell och lägenheter och många bra rabatter för längre vistelser.

Turistskatt införs på Malta

Myndigheterna har från den 1 juni 2016 infört en miljöskatt på alla de Maltesiska öarna. Miljöskatten betalas på plats direkt till hotellet och ligger på ca EUR 0,50/person över 18 år/natt, dock max EUR 5/person/vistelse. Fullständig info hittar du på http://www.tourism.gov.mt/en/Documents/EnvironmentalContribution-NoticetoGuests-_EN.pdf

Läs mer

Dölj

Visa karta