Våra resmål » Mexiko
Mexiko

Mexiko

Kan det bli bättre än så här?

Sök och boka resa

search

Mexiko

Skall du göra en enda resa i år? Res då till Mexiko! Sol och bad, avkoppling och upptäckter. Bo på hotell med all inclusive eller i egen lägenhet. När du vill, som du vill.

Playa del Carmen och Playacar är lugnt och fridfullt. Cancun bjuder på en mer livlig atmosfär. Men överallt vajar palmerna och skänker skön svalka. Överallt möter du de turkosa vågorna, de vänliga mexikanerna, den spännande maten och en närvarande historia. Försök att få nog av Mexiko! Nu kan vi även erbjuda öarna Cozumel och Holbox! Två karibiska guldklimpar som är väldigt annorlunda från Playa del Carmen och Cancun. Vi rekommenderar gärna en kombination som t ex en vecka Holbox och en vecka Playa del Carmen. Hos Sembo har du alltid flexibilitet att kombinera nästan som du vill!

Sembo och havet

I Mexiko kretsar det mesta kring de oöverträffade stränderna. Här slappar, snorklar, leker, dyker, äter och dricker man. Det vet vi. Och vi har därför valt våra prisvärda boenden med utgångspunkt från närheten till vattenbrynet. Med ett par undantag behöver du inte gå längre än 150 meter. Känns det för långt, eller är det röd flagg idag? Välj poolen och boken istället. Men upplåt åtminstone en halvdag till en snorkelupplevelse i Xcaret eller Xel-Ha söder om Playa del Carmen. Eller tillbringa en dag på någon av öarna Isla Mujeres eller Cozumel.

Nu som då

Redan år 1517 landsteg de första spanjorerna på just Isla Mujeres utanför Cancun. Liksom vi på Sembo gillade de vad de såg. Det här skall vi ha, tänkte härföraren Francisco Hernández de Córdoba, liksom Sembos produktchef. Du har nu chansen att möta vad spanjoren mötte. Mäktiga byggnadsverk ger oss bevis för den högt stående Mayakulturen. En svårslagen mångfald i flora och fauna möter dig överallt. Och en undervattensvärld som omvänder många dittills nöjda snorklare till att ta dykcertifikat.

Missa inte

Mexiko är fyra gånger större än Sverige. Därför är det fullt tillräckligt att begränsa dina ambitioner kring delar av Yucatanhalvön. Besök de imponerande arkeologiska lämningarna efter Mayafolket i Chichen Itza. Eller ruinerna vid stranden i Tulum i kombination med naturparken Xel-Ha, där du bokstavligen simmar i ett akvarium. Ön Cozumel når du enkelt från Playa del Carmen och Playacar. Där härskar lugnet av en karibisk ö samtidigt som aktivitetsutbudet bjuder på så mycket du orkar.

Chili, Tequila och shopping

Består din vardag mest av kontakt med den mildaste av chilifrukter, paprikan? Nu är det slut på det. Här finns över 200 olika varianter av chili som tillsammans med lime, koriander, skaldjur, kött, fisk och majstortillas bjuder besökaren på ljuvliga överraskningar. Tequila är inte heller alltid som man föreställer sig. Här dricker man hellre årgångstequila där fatlagring trivsamt rundat av smaken. Dina inköp gör du i små lokala butiker eller i större bekväma shoppingcenter. Silver, glas och strandaccessoirer stöter du på nästan överallt.

Med barn i Mexiko

Den långa resan är mödan värd. Många hotell har fina barnrabatter och väljer du ett all inclusive hotell har du allt tillrättalagt för en skön familjesemester. Också de små gillar sol i lagom mängder, varma bad och nya kompisar. Håll ett öga på strändernas flaggsystem då det lokalt kan bildas starka undervattensströmmar. Bor ni fler än 2 personer i ett rum delar 3:e och 4:e person ordinarie bäddar, normalt 120-140 cm breda.

Resort Fee & Club Card En del hotell/lägenhetsanläggningar tillämpar sk ”Resort Fee” eller ”Club Card”. Dessa tillägg är obligatoriska och tillkommer på plats. Det ger tillgång till varierande faciliteter som t ex solsängar, handdukar, strandservice, gym, parkering, shuttle bus och/eller diverse aktiviteter. Resort Fee är mycket vanligt i t ex USA, Mexiko och Karibien. Club Card i Europa t ex Italien. Eftersom avgifterna skiftar över året (hög/lågsäsong) och kan ibland ingå i resans pris, har Sembo inte möjlighet att redovisa vad som gäller vart enskilt boende. Avgiften kan variera mellan 5-60 $/€/natt och baseras på antalet resenärer eller per rum/lägenhet.”

Läs mer

Dölj

Visa karta