Sök och boka resa

search
Cancun
» Våra resmål » Mexiko » Yucatan » Cancun

Cancun i Mexiko

Hotell, lägenheter och tips

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Cancun i Mexiko

Sembo serverar flyg, boende, sol och bad i karibiens ljumma vatten. Välj mellan hotell eller lägenhet, enkelt eller exklusivt. Är Mexiko din drömdestination? Bra, vi kan Cancun!

I Cancun bor du alltid med stranden runt hörnet. Behagligt nära restauranger, nattliv och shopping. Visst, den beskrivningen passar säkert på många resmål. Med den väsentliga skillnaden att du befinner dig i Mexiko. Här möts kultur, natur, mat och dryck i en kombination du sent skall glömma!

Livet vid havet

Cancuns hotell är idealiskt belägna ur många aspekter. Mot karibiska havet breder korallsanden ut sig och inbjuder till härlig lathet. Men låt inte den mexikanska golfens svalkande bris lura dig. Solen är verkligen stark. På andra sidan, vid lagunen Nichupté, föregår mängder av aktiviteter. Prova en tur med Jetski i lagunens mangrovedjungel, som avslutas med snorkling längs det fridlysta revet vid Punta Nizuc. Här kan du också börja din dykarkarriär med ett provdyk.

Här bor du med Sembo

Cancuns hotellområde består av en 22 km lång strandremsa. Det är enkelt att orientera sig eftersom vägen, Avenida Kukulkan, går genom hela hotellområdet. Ett flertal mindre centra med restauranger, barer och butiker finns längs strandremsan. Beroende på avstånd transporterar du dig enklast till fots, med lokalbuss eller taxi. Hotellområdet övergår i norr i Cancun stad, vardagligt kallat Downtown. Där finner du den mexikanska vardagen i en härlig kontrast till hotellområdet. Här är priserna också märkbart lägre.

Livet på land

Du befinner dig faktiskt i Mayaland. Här finns välbevarade lämningar med spännande historia. Chichen Itza är kanske det mest kända arkeologiska området, som du lämpligen avsätter en dags guidad upplevelse för. Men även hotellområdet bjuder på arkeologiska lämningar där El Rey är den största. Är golf något du inte kan ta semester ifrån har du fina möjligheter i form av två 18-hålsbanor. En dag på ön Isla Mujeres, som du ser från Cancuns norra del, är förvisso också med sol och bad i fokus. Men vill du även ha en trevlig båttur i tillägg så rekommenderar vi ett besök.

Mat och shopping

Det finns över 400 restauranger i Cancun. Här finns förstås en stor del internationella menyer som präglats av Cancuns nordamerikanska publik, men också ljuvliga skaldjursrestauranger såväl som riktigt bra italienska kök. Du är emellertid i Mexiko. Då skall du också pröva mexikansk husmanskost. Var inte rädd för styrkan, den styr du oftast själv över med alla mumsiga såser och chilibaserade kryddor. Och du som tyckte Tabasco var starkt… För dig som vill shoppa har hotellområdet ett antal shoppingcentra med en bra mix av lokalt och internationellt utbud. Souvenirer köper du bäst i Cancun stad på marknaden Mercado 28.