Våra resmål » Mexiko » Yucatan » Holbox
Holbox

Holbox

Ta semester på den lilla mysiga och orörda ön Holbox norr om Cancun.

Sök och boka resa

search

Holbox

Isla Holbox som ligger norr om Yucatanhalvön är en mexikansk liten pärla som är som skapt för en underbar semester. Här är du långt ifrån massturismen och kan bara njuta av stillheten, det turkosa havet, de vita stränderna och avnjuta nyfångad fisk eller skaldjur på en av de mysiga restaurangerna på ön.

Ön är endast 42 kilometer lång så du tar dig bäst fram genom att promenera, ta en taxi eller hyra bil. De få bilarna på ön kallas carrito och är golfbilar, gatorna på ön är av vit sand vilket är gemensamt för Västindien. Öborna lever mestadels på fiske och är otroligt vänliga människor. Holbox har en huvudgata med ett par restauranger, internetcafér och barer som lever upp på kvällen. Vill man inte ligga i hängmattan med en god boka hela semestern kan man snorkla bland delfiner, havssköldpaddor och stingrockor. Den stora sevärdheten i Holbox under juni till augusti är valhajarna som man antingen kan snorkla med eller titta på dem från en båt. För de som är fågelintresserade finns det stor möjlighet att beskåda flamingos, pelikaner samt andra exotiska fåglar och djur. Holbox är även en av världens bästa Kite- surfing plats man kan resa till, men ta med egen utrustning. Ön är perfekt för de som inte vill ha ett stort utbud av nattliv, hit åker de som söker lugn och avkopplande semester. Stränderna är långgrunda och finkorniga med mycket snäckor och öns besökarna är mestadels vuxna. Sembo kan erbjuda allt ifrån väldigt enkla boende nära naturen till lite mer lyxiga och bekväma hotell.

Så tar du dig hit

Med flyg: Reguljärflyg till Cancun kan bokas med Sembo. Du kan boka transfer från Cancun flygplats till Holbox genom Sembo.

Med egen bil: Bil finns att hyras i form av golfbil.

Ladda ner vår stora guide för dig som kör själv

Med Sembobussen: Buss från Cancun till staden Chiquila tar cirka 3 timmar, därefter tar man färja eller mindre båt till Isla Holbox som tar cirka 25 minuter och går dagligen.

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta