Sök och boka resa

search
Svolvaer
» Våra resmål » Norge » Norska städer » Svolvaer

Svolvaer i Norge

Res till vackra Svolvær och upptäck det unika Fløyfjellet.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Svolvaer i Norge

Svolvær är en centralort för hela ögruppen Lofoten och ligger på ön Austvågøy längsmed den omtalade Lofotsväggen, i norra delen av Norge. Svolvær tillhör Vågan kommun, Nordland fylke. Intill staden finner ni det särpräglade stadsberget Fløyfjellet eller Fløya, med berget Svolværgeita och sina två toppar som liknar två horn som pekar upp mot skyn.

Det är lätt och bekvämt för dig att åka hit, eftersom flygplatsen Helle ligger endast 6 km öster om Svolvær. Det som gör denna plats unik är dels dess vackra närmiljö men också stadens stora utbud. I centrum finner du bl.a. Magic Ice (ett isgalleri och bar), Kulturcentrum och Lofoten Akvarium.

Det finns möjlighet att vandra eller ”gå på tur” i området runt Fløya. Från Svolvær är det endast ett fåtal kilometers bergsvandring till de vackra klippformationerna. På vägen upp passerar du Svolværgeita där du kan stanna till och njuta av naturen och den fantastiska utsikten Svolvær, Austnesfjorden, Oddvær, Storemolla och havet. Om du tycker om äventyr finns det flera klättervägar upp till toppen av fjället. Här ligger den största utmaningen av dem alla, nämligen att hoppa mellan Svolværgeitas två horn.

På vintern är Svolvær ett populärt resmål att åka på skidsemester till. De snötäckta fjällen bjuder till flera aktiviteter. Utöver att åka skidor och snowboard kan du testa på andra vinteraktiviteter, t ex snöskoterkörning, skridskoåkning, slädåkning och snowtubing.