Sök och boka resa

search
Trondheim
» Våra resmål » Norge » Norska städer » Trondheim

Trondheim i Norge

I Tronheim finns ett rikt kulturliv och ett stort utbud av butiker, restauranger, caféer samt flera roliga aktiviteter för dig att välja mellan.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Trondheim i Norge

Trondheim (eller ursprungliga namnet Trondhjem eller Nidaros) är huvudort i Trondheims kommun och Sør-Trøndelag fylke i Norge. Trondheim består av stadsdelarna; Midtbyen, Østbyen, Lerkendal och Heimdal.

Är du intresserad av att shoppa? Då är Trondheim det perfekta resmålet för dig! Staden är känd för att ha många trevliga, oberoende och nischade butiker samt flera större köpcentrum. Här hittar du allt från vackert designade kläder till traditionella hantverksföremål. Staden har ett rikt kulturliv och har även ett stort utbud av restauranger, caféer och olika aktiviteter för hela familjen. Utanför staden finns dessutom en vacker natur att utforska om så önskas, antingen genom att turvandra eller åka skidor.

Att göra i Trondheim

Är du på semester med familjen och älskar att bada? Då är Pirbadet i Trondheim ett måste! Här samlas stora som små för att njuta av det stora, härliga poolområdet där flera badäventyr väntar. I Pirbadet finns det bassänger för de som önskar mycket aktivitet, liv och rörelse samt mer skyddade bassänger för de som vill ha lugn och ro.

Ett annorlunda sätt att utforska staden på, är att åka på sightseeing med båt. Här tar du dig behagligt på båttur från Ravnkloa genom kanalerna, Nidelven och den vackra fjorden för att njuta av de mjuka, lugna vågorna. Du får inte bara en härlig översikt över staden utan också chansen att se en hel del av Trondheims flera sevärdheter, t.ex. bryggorna Old Town Bridge, Munkholmen, Ilsvikøra och Skansen.

Det finns flera historiska byggnader i centrala Trondheim, två av dessa är den medeltida gotiska katedralen Nidarosdomen och Kristianstens fästning. Nidarosdomen byggdes år 1070 och är idag en luthersk dom- och församlingskyrka. Den ses inte endast som en populär turistattraktion, utan fungerar också som ett viktigt mål för många pilgrimer på deras långa pilgrimsvandringar. Om du däremot vill hitta en vacker utsikt över centrala Trondheim, fjorden och de många fjällen är Kristianstens fästning från 1681, då är denna plats väl värt att besöka.

Hur du tar dig hit

Det är lätt och bekvämt att resa till Trondheim. Väg E6 går alldeles utanför staden, den klassiska norska båtlinjen Hurtigruten går här förbi och flera järnvägar knyts samman i Trondheim. Järnvägslinjerna Nordlandsbanen och Meråkerbanen går bl.a. genom staden där Mittnabotåget går vidare till Östersund och Sundsvall. Här finns det också en internationell flygplats, Værnes, vilket gör det enkelt och smidigt för dig att åka hit. Väl i Trondheim finns det goda förbindelser med både buss och spårvagn, vilket går dina utflyktsmål inom staden lättåtkomliga.