Sök och boka resa

search
Beitostølen
» Våra resmål » Norge » Sommar - och skidsemester i fjällen » Beitostølen

Beitostølen i Norge

När solen skiner över Jotunheimens vackra fjälltoppar då blir även de mest resvana imponerade. Och när skidorna för första gången träffar den fina pudersnön, då blir man såld! På sommaren är det en charmig liten fjällby 900 meter över vattnet vid sydporten till Jotunheimen Nationalpark.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Beitostølen i Norge

Alpint Områdets två skidcenter har helt olika inriktning. Det ena som ligger centralt i byn är i huvudsak för barn, nybörjare och de lite ringrostiga åkarna. Här finns skidskola, upplyst pist, skiduthyrning och liftkortsförsäljning. Alpincentret ligger utanför byn och här väntar de svårare pisterna och off pist-områdena. Det är även här som snowboardåkarna finner sitt lystmäte. Afterski är varje tisdag och torsdag.

Längdåkning Med totalt 320 km längdskidsspår, varav 280 km preparerade, är Beitostølen avsedd för längdskidsentusiaster. Norrut har man utsikt över Jotunheimens fjälltoppar. I skogen ringlar vackra turåkningsspår och i byn finns ett 6 km långt elljusspår som är öppet till kl 22.

Kälke Väl framme i Beitostølen, varför inte prova på en äkta Beitostølen-specialitet, nämligen kälk-race. Att åka nedför den slingrande kälkbacken är en rolig och mycket speciell upplevelse som tar dig tillbaka till barndomen.

Allt för barnen Vid Bergojordet ligger leklandet där barnen genom lek lär sig att åka skidor. Skidskolan tar även de minsta barnen med i backen.

Övernattning Välj mellan flera övernattningsmöjligheter. Beitostølen Apartment Hotel och Bergo Cabins ligger nära stugcentret i centrum av byn. Beitotind Apartments har ett lugnt läge där du kan njuta av den fantastiska utsikten över Jotunheimens fjäll.

Under sommarhalvåret upplever du i vacker natur massor av olika aktiviteter under din semester. I de härliga fjällomgivningarna finns det alla typer av vandringsturer, ridturer och cykelturer.

Här finns möjlighet till gott fiske och i närheten finns även en golfbana för dem som har golfintresse.

Här finns en sommarpark som erbjuder fartfyllda aktiviteter för hela familjen hela sommaren. Du kan åka rodel nerför berget och prova deras bilbana. Det finns även en Bikepark och en Mini Bike Park för de minsta.

Stolsliften tar dig upp för berget om du vill vandra eller cykla uppe på berget. Du kan även hoppa trampolin och de små kan ta sig fram på den spännande minhöjdbanan. I vacker natur upplever du massor av olika aktiviteter under din semester här. I de härliga fjällomgivningarna finns det alla typer av vandringsturer, ridturer och cykelturer.