Sök och boka resa

search
Sölden
» Våra resmål » Österrike » Alperna » Sölden

Sölden i Österrike

Solsäkrast i österrikiska Alperna.

Sölden i Österrike

Det är i Sölden som den alpina Världscupen har premiär varje år! Dalen som byn ligger i heter Ötztal och ligger i sydvästra Tyrolen. Här finns två stora glaciärer, Rettenbach och Tiefenbach som är länkade med två stora skidområden och även med Europas längsta skidtunnel – imponerande!

Åkningen här ligger på över 2 000 meters höjt vilket gör området extremt snösäkert. Från Schwarzen Schneide högst uppe på Rettenbach kan man åka ända ner i dalen, 1 880 fallhöjdsmeter. Vid Gigiioch har man byggt en terrängpark i världsklass med half pipe, boarder cross-bana och big jumps.

Något lättare åkning hittar man runt Rettenbach medan den mer utmanande åkningen finns runt Gaisachkogl där det även finns fina möjligheter till off pist.

Byn Sölden.

Det är inte bara skidåkningen som är i världsklass är även utelivet. Bra restauranger och nattklubbar finns det gott om. Eller vad sägs om 110 restauranger plus 60 barer och nattklubbar. Men trots den ansenliga storleken på orten har man lyckats behålla den österrikiska charmen inte bara i byn utan även uppe på de små hyttorna i backen.