Sök och boka resa

search
Wroclaw
» Våra resmål » Polen » Dolnoslaskie » Wroclaw

Wroclaw i Polen

Missa inte heta Wroclaw, Polens nya "innestad" med kultur, historia och nattliv.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Wroclaw i Polen

Staden är delvis byggd på 12 öar och flodsidorna sammanlänkas av 112 broar. Inte underligt att den ibland kallas för Polens Venedig.

Wroclaw är en häftig liten storstad. Den är klart jämförbar med, och ibland även kallad det nya Krakow. Otaliga restauranger, barer ock klubbar samt shopping i moderna varuhus eller små lokala butiker lockar numera en storpublik från europas alla hörn. Under historiens gång har staden bytt namn fem gånger, placerats i fyra olika länder och är europas fjärde stad i antal broar. Här möts du av gotiska tornspiror, kanaler, kanaler och åter kanaler, samt ett myller av trånga, kullerstensbelagda gränder. Här blandas de fina klassika konserthusen med en ungdomlig nattscen, präglad av unga studerande som utgör tio procents av alla innevånarna i staden. Missa inte torget i gamla stan och blomstertorget på Plac Solny där du kan köpa tulpaner hela natten igenom. Av de många vackra kyrkorna bör åtminstonde Elisabeth-kyrkan läggas in på schemat. Om inte annat för att den har det högsta tornet av dem alla och ger dig en magnifik utsikt över stan. På ön Ostrow Tumski får du en härlig avkoppling och är botanik din passion finns en botanisk trädgård strax norr om ön. Av museérna är framför allt det etnografiska och arkeologiska väl värda ett besök.

I Wroclaw kan du shoppa loss i centrum, på gågatorna kring torget eller i de mera upmarket butikerna längs gatorna Odrzanska och Mikolaja. Två stora varuhus finns, den ena vid järnvägstationen, den andra en kort taxiresa ut från centrum. De flesta barerna och restaurangerna ligger kring gamla stadens torg men många, framförallt studenternas vattenhål, finns också längs gatan Ruska. Öppettiderna är mycket flexibla - vanligtvis tills den sista gästen gått. Wroclaw är en intensiv stad med en härlig energi, väl värd att besökas alla tider på året.