Sök och boka resa

search
Warszawa
» Våra resmål » Polen » Mazowieckie » Warszawa

Warszawa i Polen

Möt det nya Warszawa!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Warszawa i Polen

Glöm alla fördomar om gamla, trista och grå gator. På senare år har Warszawa blomstrat upp och fått ett rikt shopping- och uteliv. Välj ett flyg med lågprisbolagen och bo centralt på hotell i Warszawa på något av de hotell som Sembo erbjuder, så kan du kan vandra runt i de trånga, mysiga gatorna i Gamla Stan. Besök den ryska marknaden och fynda, förmodligen en piratkopia. Stadsdelen Praga är väl värt ett besök, tidigare fattigt, nu bohemiskt men inne. Ät och drick gott och billigt på en av de trendiga krogarna på Foksal, en tvärgata till huvudgatan Nowy Swiat.

Trånga gränder och vackra palats

Börja med Gamla Stan, ett pittoreskt och mysigt kvarter. Alla byggnader förstördes under andra världskriget, men med hjälp av fotografier och tavlor har området återuppbyggts. När man strosar runt på de små torgen och i de trånga gränderna får man känslan av att vara i en genuin medeltida stad. Från det Kungliga slottet, som återuppbyggdes på 70-talet, leder den Kungliga vägen, ca fyra km, till det kungliga sommarpalatset Lazienki. Längs vägen finns otaliga sevärdheter som palats, kyrkor och monument.

Shoppa billigt i Warszava!

Att handla i Warszawa är fortfarande förhållandevis billigt. På Al Marszalkowska finns en av stans största shoppinggallerior, Galeria Centrum, mittemot Kultur- och Vetenskapspalatset. Från gallerian till huvudgatan Nowy Swiat går gågatan Chmielna, som är kantad av specialbutiker och hantverksaffärer. På Nowy Swiat finner du olika butiker varvat med trevliga caféer. Är du ute efter souvenirer eller bärnsten bör du ta dig en titt runt i Gamla Stan. På andra sidan floden hittar du Ryska marknaden, på Stadion Dziesieciolecia. Här kan du shoppa till mycket låga priser, men mycket av det som säljs är piratkopior.

Piroger och surkål

Piroger är nationalrätten nummer ett. Dessa är antingen fyllda med kött eller med kål, gott vilket som! Annars finns det grytor som t ex bigos (jägargryta) eller soppor som barszcz (rödbetssoppa) i olika utföranden. Maten är ganska tung, men vällagad och billig. Idag finns det även många restauranger med utländskt kök. Traditionella restauranger hittar du i Gamla stan, medan de mer moderna och utländska restaurangerna ligger på tvärgatorna till Nowy Swiat, som t ex Foksal. I stadsdelen Praga, på andra sidan floden, poppar det upp trendiga caféer, restauranger och barer som svampar ur jorden.

Du har aldrig tråkigt i Warszawa!

Opera, teater och balett finns för dig som är klassiskt intresserad. Teatr Wielki – Opera Narodowa (Stora Teatern – Nationaloperan) är Polens främsta teater- och balettscen. De mest populära barerna och nattklubbarna ligger på eller kring Mazowiecka. Gillar du soul ska du gå till nattklubben Labo och bredvid ligger Zoo där det spelas modernare house. Vill du lyssna på jazz finns Jazz Bistro på en tvärgata, ul Piekna 20.

Sembo gillar

En drickbar specialitet här är varm öl, Grzane piwo, kryddad med kanel och nejlika. Den polska varianten av glögg?

För en surrealistisk upplevelse, besök caféet W Oparach Absurdu på ul Zabkowska 6 i Praga. Stället hittar du genom att titta på fasaden där det sitter en stor, svart, hårig spindel. Murrig inredning, temporära konstutställningar och i skrivande stund bananer hängande från taket.