Sök och boka resa

search
Poznan
» Våra resmål » Polen » Wielkopolskie » Poznan

Poznan i Polen

En stad med upplevelser och sevärdheter i överflöd.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Poznan i Polen

Poznan är Polens femte största stad, landets första huvudstad och har landets äldsta katedral, St. Peter och St. Pauls basilikakatedral, byggd på 900-talet. Jodå, nog finns här mycket att se.

Gamla stan har nästan för många vackra kyrkor, slott, kullerstensgränder och färgglada hus. Det är som ett kollage av olika byggstilar med fina, delikata byggnader, små torg och sevärdheter. Och det bästa av allt – det mesta finns inom gångavstånd. Gillar du slott ska du besöka Kórnik-slottet, ca 2 mil söder om staden. Där bevaras besticken efter Napoleon Bonaparte som passerade och till och med bodde i staden vid flera tillfällen.

Kvällslivet kretsar kring Gamla stans torg. Här finns restauranger, barer och pubar i överflöd. Men det finns också ett bra utbud vid gatorna Nowowiejskiego och Taczaka där även stadens studentkår brukar samlas. Naturligtvis har även Poznan, precis som så många andra Polska städer ett bra och varierat utbud av klassisk musik med egen filharmoni, opera och välkänd ballettensemble. I Poznan finns också bra shopping i bl.a. ett ombyggt ölbryggeri, Stary Browar Shopping Mall, med över 200 butiker. Många affärer med både inhemska och importerade varor hittar du också i gamla stan, ofta till ett lägre pris än här hemma.