Sök och boka resa

search
Altea
» Våra resmål » Spanien » Costa Blanca » Altea
30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Altea i Spanien

Altea är en idyllisk liten stad i Alicante provinsen, i sydöstra Spanien. Staden ligger längs Medelhavskusten (Costa Blanca) mellan städerna Benidorm och Calp, med ca 10 km åt vartdera håll.

Den gamla delen av Altea kan beskrivas som en labyrint av smala, krokiga kullerstensgator där man mellan byggnaderna kan fånga en glimt av Costa Blanca. Kyrkan La Mare de Déu del Consol ligger här som lätt kan urskiljas med dess pittoreska blå och vita kupoler av glaserat kakelplattor. Det finns många fina restaurangerna i närheten av kyrkan, flera med utsikt över Medelhavet.

Andra attraktioner är strandpromenaden vid Altea Beach och marinan i Altea. Längsmed promenaden växer stora palmträd och gummiväxter. På andra sidan gatan Calle San Pedro ligger flera restauranger, café och butiker. Vid stranden finns en lekplats och klättertorn för de små och för de stora finns det möjlighet att spela Beachvolleyboll.

Stränder i området

Altea Beach ligger centralt i staden och är ca 1,5 km lång. Denna strand har finkornig sand, är bred och har oftast lugnt vatten. I utkanten av staden har Algar floden (Río Algar) sitt utflöde av vilken flodens varma, möter havets mer kyliga strömmar. Intill ligger en mindre strand, vid namn Cap Negret, där både surfing och kitesurfing är populärt.

Det finns flera badstränder utanför Altea. Två av dessa är Platja L'Olla Beach och Solsida Beach (Playa de la Solsida) och är av typen klapperstensstrand. Till skillnad från stränderna i de närliggande städerna (Benidorm och Calp) är stränderna i Altea och utanför Altea, även på sommaren, relativt folkglesa. Detta gör att du enkelt kan hitta din privata plats i solen och möjlighet att engagera dig med flera vattensporter och aktiviteter.

Utflyter och aktiviteter

Altea är vackert omgiven av flera höga berg. Norrut kan man se klippformationerna Morro de Toix, Parque Natural Peñón de Ifac och Serra Bernia. Söderut ligger klipporna Puig Campana samt Punta Bombarda O Albir och Punta Bol i Parque Natural de Serra Gelada. Hit kan man åka på dagsutflykter, vandra upp till utkiksplatserna och få en underbar utsikt över kusten.

Altea la Vella är den äldsta delen i Alteas närområde och ligger vackert mellan havet och bergen, ca 3,5 km från hamnen i Altea. Det som gör denna plats till ett intressant utflyktsmål är dess matkultur och den vänliga atmosfären som finns här. Intill ligger Club de Golf Don Cayo, Den äldsta golfbanan på Costa Blanca (öppnades år 1974) med 9 hål och skön natur.