Sök och boka resa

search
Torrevieja
» Våra resmål » Spanien » Costa Blanca » Torrevieja

Torrevieja i Spanien

Upplev sol och bad samt kultur och nöje i kuststaden Torrevieja.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Torrevieja i Spanien

I Alicante provinsen vid den härliga medelhavskusten, mellan Alacante i norr och Cartagena i söder, ligger staden Torrevieja. Detta är en populär semesterort i Spanien, hit du kan åka för att njuta av sol och bad.

Om du väljer att åka med flyg är Murcia-San Javier Airport den närmsta flygplatsen (ca 30 km från Torrevieja) medan Alicante Airport är något större (ca 40 km från Torrevieja). Om du väljer att resa med Sembo kan du med våra rese- och boendealternativ skräddarsy din bästa semester till Torrevieja.

Att göra i Torrevieja

Kultur och nöje spelar en central roll i staden med flera museer, teatrar, nöjesparker, trädgårdar och sevärdheter att besöka. Vid Torreviejas småbåtshamn ligger Naturhistoriska museet Museo de Historia Natural och stadsteatern Teatro Municipal de Torrevieja. För de golfintresserade rekommenderas ett besök vid minigolfbanan Mini Golf Las Salinas. Här kan barnen slå en putt.

Vid Plaza de la Constitución finns en mindre trädgård med den vackra kyrkan Parroquia de la Inmaculada Concepción och monumentet Ayuntamiento de Torrevieja strax bredvid. Inte långt från Plaza de la Constitución hittar du också musikpalatset Palacio de la Música. Här kan du uppleva musikaler, operor och fler olika typer av konserter.

I utkanten av centrum ligger vattenparken Aquopolis Torrevieja med flera härliga vattenrutschbanor, bassänger och badäventyr som väntar hela familjen. Bredvid finns både köpcentrum och sportarenor.

Ortens populära badstränder

Det som gör Torrevieja till ett unikt resmål är dess långsträckta stränder. Här finns fyra stora badstränder och flera badvikar försedda med naturbassänger. Från norr till söder ligger badstränderna Playa de La Mata, Cabo Cervera, Calas, Playa de los Locos, Playa del Cura, Playa del Acequion och Playa de los Náufragos på en lång linje. Playa del Cura är den populäraste och mest centrala stranden, 325 m lång och 27 m bred.

Det sägs att staden har de bästa badstränderna och eftersom vattnet är relativt stilla med små snälla vågor utefter kustlinjen är även barnfamiljer utmärkta badgäster här. De största stränderna har full service med badvakter, naturbassänger, duschar, rampar för rullstolar och barnvagnar samt möjlighet att utföra flera olika typer av vattensporter och aktiviteter. Här kan du t.ex. spela volleyboll, fotboll eller utföra yoga på stranden.

Längs hela Torreviejas kust finns en härlig strandpromenad med det glasklara havet på ena sidan och butiker, kiosker, caféer och restauranger på andra sidan. I Torrevieja finns allt du behöver och lite till, för dig att varva ner och njuta av din solsemester.