Sök och boka resa

search
Blanes
» Våra resmål » Spanien » Costa Brava » Blanes

Blanes i Spanien

Semester med kombination av lokala och utländska turister

Blanes i Spanien

Blanes är belägen bara sju mil norr om Barcelona. Staden har ett typiskt spanskt centrum med trånga gränder och ett myllrande folkliv. Följer du den trevliga strandpromenaden någon kilometer bort kommer du till den modernare delen där det finns många hotell, semesterlägenheter, restauranger och caféer.

Den osedvanligt fina sandstranden ligger i en skyddad vik med en liten fiskehamn på ena sidan. Strandpromenaden kantas av uteserveringar och restauranger och livet här är avspänt och glatt. Under högsommarmånaderna kan nattlivet uppfattas som störande. Från Blanes är det enkelt att resa med tåget in till Barcelona, antingen gör du en dagsutflykt eller kombinerar du din resa med några dagar i sorstaden. Tåget går flera gåner om dagen och tar ca 1 timme och 15 minuter.

Vårt utbud av boende i Blanes är varierat, här finns trevliga semesterlägenheter, fina hotell och det går även att hyra hus i området. Vårt breda urval gör det lättare för dig att hitta ditt perfekta boende för din semester.

Bra att veta inför din resa Från och med 1/11/12 betalas en turistskatt av kunden direkt till hotellet vid ankomst om inget annat anges: - Hotell 5* ; 2,50 € i hela Katalonien. - Hotell 4* ; 1,25 i Barcelona City och 1 € i övriga Katalonien. - Övriga hotell och lägenheter; 0,75 € i Barcelona City och 0,50 € i övriga Katalonien. Avgiften är per person och natt och man betalar för högst 7 nätter. Moms tillkommer. Barn upp till och med 15 år betalar inget.