Våra resmål » Spanien » Costa Brava » Lloret de Mar
Lloret de Mar

Lloret de Mar

Elegant strandpromenad och stort nöjesutbud

Sök och boka resa

search

Lloret de Mar

Lloret de Mar är en utpräglad turistort med två fina stränder och ett livligt ”down-town”. Lloret-stranden är lite större och livligare än Playa de Fenals.

Stadens centrum kan liknas vid ett tivoli av barer, restauranger, diskotek, nattklubbar mm. Dessutom finns en elegant strandpromenad. De flesta av Sembos hotell ligger i den betydligt lugnare stadsdelen Fenals. Här njuter du av lata dagar i vackra omgivningar och har ändå nära till Llorets uteliv när andan faller på.

Barcelona ligger inom bekvämt räckhåll, bussar går till och från centrum flera gånger om dagen och resan tar strax över en timme och kostar ca 12 €/väg (oktober 2012)

Turistskatt i Katalonien Från och med 1/11/12 betalas en turistskatt av kunden direkt till hotellet vid ankomst om inget annat anges: - Hotell 5* ; 2,50 € i hela Katalonien. - Hotell 4* ; 1,25 i Barcelona City och 1 € i övriga Katalonien. - Övriga hotell och lägenheter; 0,75 € i Barcelona City och 0,50 € i övriga Katalonien. Avgiften är per person och natt och man betalar för högst 7 nätter. Moms tillkommer. Barn upp till och med 15 år betalar inget.

Så tar du dig hit

Med flyg: Flyg till Barcelona, avstånd ca 9 mil. Flyg till Girona, avstånd ca 5 mil. Från Barcelona och Gironas flygplats går det buss flera ggr/dag, se www.sarfa.es. Du kan också förboka din transfer med Sembo, då blir du mött på flygplatsen och körd direkt till hotellet och vice versa vid avresan.

Med egen bil: Följ gärna den "röda vägen".

Ladda ner vår stora guide för dig som kör själv

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta