Våra resmål » Spanien » Costa Brava » Platja d´Aro
Platja d´Aro

Platja d´Aro

Semester i livlig badort mitt på Costa Brava

Sök och boka resa

search

Platja d´Aro

En semester med mycket aktiviteter om man så vill

Platja d’Aro är en av de lite större och livligare badorterna längs Costa Brava och är mycket populär att resa till. Här finns allt för en bra semester – butiker av alla slag, restauranger, barer, diskotek och vattensport.

Du badar vid den breda och till synes oändliga stranden i stadens centrala och södra del, eller vid en av de mindre badvikarna i de norra delarna. På badlandskapet ”Aquadiver” lockar vattenrutsch banorna både stora och små.

Under kvällen vaknar staden till liv och du möts av ett festligt myller av människor längs den långa huvudgatan. Vi törs påstå att det är omöjligt ha tråkigt i Platja d´Aro, och våra erfarenheter säger oss att såväl barn som vuxna njuter av denna stads glada atmosfär under sin semester!

Om du vill göra en utflykt finns många alternativ på nära håll. På en knapp timme är du i provinshuvudstaden Girona som har en äldre stadskärna och bjuder på bra shopping. Till den pittoreska fiskebyn Palamós tar du dig på tjugo minuter. De charmiga byarna Begur och Tossa de Mar finns också på behändigt avstånd. För de som önskar spela golf på sin semester finns här flera bra banor inom bilavstånd.

Vårt utbud av boende i Platja d’Aro är mycket varierat, här finns trevliga semesterlägenheter, fina hotell och det går även att hyra hus i området. Vårt breda urval gör det lättare för dig att hitta ditt perfekta boende för din semester.

Bra att veta inför din resa Från och med 1/11/12 betalas en turistskatt av kunden direkt till semesterlägenheten eller hotellet vid ankomst om inget annat anges: - Hotell 5* ; 2,50 € i hela Katalonien. - Hotell 4* ; 1,25 i Barcelona City och 1 € i övriga Katalonien. - Övriga hotell och lägenheter; 0,75 € i Barcelona City och 0,50 € i övriga Katalonien. Avgiften är per person och natt och man betalar för högst 7 nätter. Moms tillkommer. Barn upp till och med 15 år betalar inget.

Så tar du dig hit

Med flyg: Flyg till Barcelona, avstånd 12 mil. Flyg till Girona, avstånd 4 mil. Från Barcelona och Gironas flygplats går det buss flera ggr/dag, se www.sarfa.es. Taxi från Girona kostar ca € 60. Flyger du till Barcelona rekommenderar vi att du hyr en bil som hämtas och lämnas på flygplatsen i samband med ditt flyg. Privat transfer till och från flygplatserna kan bokas genom oss.

Med egen bil: Följ gärna den ”röda vägen”.

Ladda ner vår stora guide för dig som kör själv

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta