Våra resmål » Spanien » Costa Brava » Tossa de Mar
Tossa de Mar

Tossa de Mar

Romantisk semester i badort med vackra vyer

Sök och boka resa

search

Tossa de Mar

Tossa de Mar kallades för ”Det blå paradiset” av konstnären Chagall. Den gamla staden från 1100-talet med smala, krokiga gränder och charmiga små hus omges av en stadsmur med väldiga torn, som vetter ut mot havet och Tossas härliga badvik. I centrum finns märkesbutiker, konstgallerier och souvenirbutiker.

Hit brukar välbeställda Barcelonabor resa när de vill koppla av eller tillbringa en romantisk weekend. Atmosfären är spansk och det finns många bra restauranger och tapasbarer. Tossas sandstrand är bred och ligger skyddad i en vik. Utanför centrum finns flera mindre badvikar för dig söker lugn och ro.

Kuststräckan runt Tossa präglas av dramatiska klippformationer med slingrande bergsvägar varifrån du har fantastiska vyer över havet. De närmaste grannbyarna S’Agaró och Sant Feliu är besöksvärda och bjuder också på vacker utsikt flera fina badvikar. Vi rekommenderar också att du kombinerar din resa med ett besök i Barcelona. Det är enkelt att en resa över dagen eller så stannar du några nätter och får med två resor i en.

Vårt utbud av boende i Tossa de Mar är mycket varierat, här finns trevliga semesterlägenheter, fina hotell och det går även att hyra hus i området. Vårt breda urval gör det lättare för dig att hitta ditt perfekta boende för din semester.

Bra att veta inför din resa Från och med 1/11/12 betalas en turistskatt av kunden direkt till hotellet vid ankomst om inget annat anges: - Hotell 5* ; 2,50 € i hela Katalonien. - Hotell 4* ; 1,25 i Barcelona City och 1 € i övriga Katalonien. - Övriga hotell och semesterlägenheter; 0,75 € i Barcelona City och 0,50 € i övriga Katalonien. Avgiften är per person och natt och man betalar för högst 7 nätter. Moms tillkommer. Barn upp till och med 15 år betalar inget.

Så tar du dig hit

Med flyg: Flyg till Barcelona, avstånd 10 mil. Flyg till Girona, avstånd 4 mil. Från Barcelona och Gironas flygplats går det buss flera ggr/dag, se www.sarfa.es. Taxi från Girona kostar ca € 75. Flyger du till Barcelona rekommenderar vi att du hyr en bil som hämtas och lämnas på flygplatsen i samband med ditt flyg. Privat transfer till och från flygplatserna kan bokas genom oss.

Med egen bil: Följ gärna den ”röda vägen”.

Ladda ner vår stora guide för dig som kör själv

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta