Våra resmål » Spanien » Costa del Sol » Fuengirolaz
Fuengirola

Fuengirola

Fuengirola bjuder på en klassisk semester med sol och bad

Sök och boka resa

search

Fuengirola

Skön och avkopplande semester

Fuengirola är en traditionell spansk badort med en lång inbjudande strandpromenad. Kustlinjen kantas av restauranger och caféer och är välbesökt året runt.

Mitt i byn ligger den stora marinan med båtar i varierande storlek och utförande. Hela Fuengirola präglas av ett färgstarkt folkliv. Hit är det resor för soldyrkare, golfare, barnfamiljer och semesterfirande spanjorer.

Stränderna är breda och gyllengula men inte speciellt långgrunda. Trots att staden har många besökare finns det plats för alla - Fuengirola har hela sju kilometer sandstrand!

Fuengirola ligger mitt på Costa del Sol och det finns utmärkta kommunikationer med buss eller tåg till grannorterna Torremolinos, Malaga och Marbella. Med bil finns många intressanta ställen att resa till t ex Ronda, Gibraltar och Tarifa.

Vårt utbud av boende i Fuengirola är mycket varierat, här finns trevliga semesterlägenheter, fina hotell och det går även att hyra hus i området. Vårt breda urval gör det lättare för dig att hitta ditt perfekta boende för din semester.

Många skandinaver väljer att resa till Fuengriola flera veckor under vintersäsongen för att nuta av det behagliga klimatet. Dessutom finns det många skandinaver i området likaså butiker som säljer skandinavisk mat. Här finns också svenska kyrkan och svenska skolan.

Så tar du dig hit

Med flyg: Från Malagas flygbuss går buss och tåg till Fuengirola. Tidtabell på www.estabus.emtsam.es eller www.renfe.es.

Med egen bil: Följ gärna den ”röda vägen”.

Ladda ner vår stora guide för dig som kör själv

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta