Sök och boka resa

search
PortAventura
» Våra resmål » Spanien » Costa Dorada » PortAventura

PortAventura i Spanien

Här väntar ditt livs äventyr!

PortAventura i Spanien

Nära Costa Doradas gyllengula stränder ligger PortAventuras två temaparker - PortAventura Park som bjuder på berg-och-dalbanor, karuseller och andra skojiga åkattraktioner och vattenlandet PortAventura Aquatic Park. I anslutning till parkerna finns också fyra temahotell.

PortAventura ligger ca 10 mil söder om Barcelona, bara ett par kilometer från den populära badorten Salou.

För öppettider, se www.portaventura.se

PortAventura Park

Detta är en klassisk nöjespark som tar dig till Kina, Polynesien, Vilda västern, Mexiko, Medelhavsländerna och till SesamoAventura.. Du väljer mellan ett 30-tal olika karuseller, bland dem Europas högsta, snabbaste och med längsta backen, berg-och-dalbanan " Shambhala" som stod klar 2012.

Du hittar även "Dragon Khan" berg-och-dalbanan med åtta (!) loopar och den nya attraktionen fritt fall "Hurakan Condor" och den riktiga utmaningen "Furios Baco". Det finns även lite lugnare aktiviteter för de minsta barnen. I 2011 invigdes familjeområdet SesamoAventura med de kända figurerna kakmonstret, Ernie och Bert.

PortAventura är inte bara karuseller. Varje dag drar flera shower och parader genom parken med kinesiska trollkarlar, stuntmän och cancan-dans. Här finns restauranger med olika inriktning och souvenirbutiker där du köper barnens favoritkeldjur. Bor du på något av parkens hotell har du fri entré till PortAventura.

PortAventura Aquatic Park

Här får alla vattendjur sitt lystmäte! Här finns härliga vågpooler och spektakulära vattenrutschbanor. Området omges av palmer och ur högtalarna strömmar reagge-musik. PortAventura Aquatic Park har både utomhus- och inompooler, så skulle vädret någon dag vara ostadigt är det bara att hoppa i de uppvärmda poolerna inomhus. Bor du på något av parkens hotell har du 30 % rabatt på entrén till Portaventura Aquatic Park.

Fler förmåner

  • Fritt inträde under hela uppehället på PortAventura Theme Park.

  • Fritt inträde på PortAventura aquatic park i maj och september.

  • Gratis WIFI i hotellens allmänna utrymmen.

  • Pick Up Service. Om du köper något i parkens butiker så får det detta levererat direct till ditt hotell, och slipper bära omkring på dina souvenirer under dagen.

  • Bor du på något av parkens hotell har du förtur vid bordsbeställning i någon av parkens många restauranger.

Turistskatt i Katalonien Från och med 1/11/12 betalas en turistskatt av kunden direkt till hotellet vid ankomst om inget annat anges: - Hotell 5; 2,50 € i hela Katalonien. - Hotell 4; 1,25 i Barcelona City och 1 € i övriga Katalonien. - Övriga hotell och lägenheter; 0,75 € i Barcelona City och 0,50 € i övriga Katalonien. Avgiften är per person och natt och man betalar för högst 7 nätter. Moms tillkommer. Barn upp till och med 15 år betalar inget.