Våra resmål » Spanien » Costa Dorada » Salou
Salou

Salou

Livlig badort med fin sandstrand

Sök och boka resa

search

Salou

Salou är en av de större badorterna på "Costa Dorada" och har en fin sandstrand och en mycket vacker strandpromenad med vajande palmer. I centrum är det liv och rörelse och du finner mängder av caféer och restauranger. Salou har idag vuxit samman den mindre grannorten Cambrils som har en pittoresk hamn och äldre charmiga kvarter. Ett måste under semestern här är ett besök på PortAventura - en av Europas ledande nöjesparker. Förbered dig på ditt livs äventyr! Parken är öppen i perioden 27/3 till 1/11-09 och 21/12-09 till 6/1-10

Turistskatt i Katalonien Från och med 1/11/12 betalas en turistskatt av kunden direkt till hotellet vid ankomst om inget annat anges: - Hotell 5; 2,50 € i hela Katalonien. - Hotell 4; 1,25 i Barcelona City och 1 € i övriga Katalonien. - Övriga hotell och lägenheter; 0,75 € i Barcelona City och 0,50 € i övriga Katalonien. Avgiften är per person och natt och man betalar för högst 7 nätter. Moms tillkommer. Barn upp till och med 15 år betalar inget.

Så tar du dig hit

Med flyg: Från centrum av Barcelona går direkttåg till Salou, pris € 6. Tidtabell på www.renfe.es. Hyrbil kan du hämta och lämna på flygplatsen i samband med ditt flyg.

Med egen bil: Följ gärna den ”röda vägen”.

Ladda ner vår stora guide för dig som kör själv

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta