Sök och boka resa

search
Sitges
» Våra resmål » Spanien » Costa Dorada » Sitges

Sitges i Spanien

Stilig semesterort nära Barcelona.

Sitges i Spanien

Hit började skandinaverna resa redan på 60-talet

Endast 3 mils resa söder om Barcelona´s flygplats ligger den mysiga och trevliga badorten Sitges. Orten erbjuder förutom en stor och välskött sandstrand även ett brett utbud av riktigt bra restauranger och spännande butiker.

Den äldre delen består av smala gågator med husväggar som är vitkalkade och ofta har vackra blomsterdekorationer hängandes. Här finns också många uteserveringar, klädesbutiker med sista modet, barer och nattklubbar. Många hotell är gay-vänliga och likaså är många barer och diskotek endast för homosexuella.

Förutom mer än 300 soldagar om året erbjuder Sitges en härlig semesteratmosfär med bra utvalda hotell som ligger centralt och nära stranden. Det är lätt att ta sig fram tills fots i byn och avstånden är korta. En skön promenad på strandgatan är att rekommendera, slå dig gärna ned på någon av uteserveringarna och svalka dig med ett glas öl eller en kaffe med isbitar!

La Casa de Bacardi kan man besöka fredag-söndag. Här får man höra Bacardis spännande historia och även provsmaka på de dyra men välsmakande dropparna.

Har du lust att besöka storstaden ligger Barcelona bara 30 minuters resa med tåg det är lätt ta sig fram och tillbaka då direkttågen går två gånger i timmen dagstid.

Vårt utbud av boende i Sitges är varierat, här finns semesterlägenheter, fina hotell och det går även att hyra hus i området. Vårt breda urval gör det lättare för dig att hitta ditt perfekta boende för din semester.