Sök och boka resa

search
San Antonio
» Våra resmål » Spanien » Ibiza » San Antonio

San Antonio i Spanien

Ett semesterparadis som utlovar sol, bad och flera nöjen - San Antonio på Ibiza.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

San Antonio i Spanien

San Antonio (eller Sant Antoni de Portmany) är en stad på den västra kusten av ön Ibiza. San Antonio är ursprungligen en mindre fiskeby som under mitten av 1900-talet expanderande p.g.a. spaniens allt växande turism. Exklusiva barer, restauranger, hotell och andra turistanläggningar byggdes upp och staden bredde ut sig bortom San Antonio Bay, mot bukten Cala de Bou och vidare mot den angränsande kommunen Sant Josep de sa Talaia. San Antonio ses idag som ett semesterparadis, hit många åker för att njuta av sol, bad, aktiviteter och nöjen.

Längs den härliga hamn- och strandpromenaden Passeig de ses Fonts växer palmer och gummiväxter. Här finns stora fontäner som belyses på kvällen. På ena sidan gatan har du San Antoni Bay där yachterna ligger uppradade och ett stenkast bort ligger den underbara stranden. På andra sidan gatan ligger flera trevliga restauranger, caféer och butiker med utsikt över havet.

Kultur och nöjen

San Antoni Bay är den bästa platsen att vara på under fiesta S:t Bartholomew, med start den den 24 augusti varje år, då storslagna fyrverkerier avfyras. Konst, teater, musik, och flera evenemang - för både stora och små - infaller sig kring denna högtid.

West End är ett område i San Antonio där huvudgatan Carrer de Santa Agnès har ett stort utbud av barer och nattklubbar. Här garanteras fest på klubbar med populära DJs som bl.a spelar elektroniskt- och housemusik, alla kvällar i veckan, året runt.

Den mest kända sevärdheten och som dessutom ses som stadens landmärke är en staty i form av ett ägg, därav namnet Ägget. Den restes i början av 1990 i hyllning till Christopher Columbus. San Antonio var nämligen Columbus födelseort och i mitten av statyn kan man skåda hans skepp Santa Maria. Du hittar Ägget i rondellen vid infarten till staden, där bl.a. gatorna Passeig de la Mar och Avinguda del Doctor Fleming möts.

Sandstränder i området

Centralt har du de populära sandstränderna S'Arenal de San Antonio, Es Puet Beach (Es Pouet), Playa S’Estanyol, Playa Pinet och Playa Xinxo (Playa Bella eller Cala de Bou). Playa Port d'es Torrent är en annan populär strand och ligger strax utanför staden, ca 5 minuters bilkörning från centrum. Det går även regelbundna bussar från och till Playa Port d'es Torrent. Vid San Antonios samtliga stränder finns flera vattensporter och aktiviteter för hela familjen att ta del av. Varför inte prova på att åka banana boat? Vid Es Puet Beach finns dessutom möjlighet att hyra båt och åka vattenskidor.

Om du önskar en mer privat strand där du kan koppla av och njuta av de stilla vågorna, rekommenderas Cala Salada Beach. Med bil tar det bara 15 minuter från San Antonio. Inbäddad bland skogsklädda kullar, väntar dig denna vik med vit sandstrand och turkost kristallklart hav. En härlig semesterupplevelse.