Sök och boka resa

search
Bilbao
» Våra resmål » Spanien » Storstäder » Bilbao

Bilbao i Spanien

Flygresan till Bilbao är kort, bara en halvtimme längre än till Paris.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Bilbao i Spanien

Har du hört kaptenen genom knastriga högtalare förkunna att vi flyger ut över Biskayabukten? Och funderat över hur lång flygtid du har kvar? Lugn, är målet Bilbao med Sembo är du strax framme!

*Blandning av gammalt och nytt *

Den 15:e juni år 1300 gav Lorden av Biskaya staden Bilbao rättigheterna att driva handel. Sedan dess har det inte hänt mycket. Åtminstone inte i Gamla Stan, som antas ligga under den nygamla Gamla Stan. Besökaren möter i Bilbao härliga kontraster efter århundraden av intressanta arkitektoriska experiment. Guggenheim Bilbao kommer garanterat att vara den mest spektakulära byggnaden under en lång tid. Museet är halva nöjet med att besöka Bilbao. Skaldjuren är den andra halvan. Eller shoppingen?

En traditionell handelsstad

På söndagen, efter en kopp starkt morgonkaffe, går du till Plaza Berria-Nueva som då förvandlats till en färgstark marknadsplats. Gamla stan står ofta för de ungdomliga och överraskande affärerna, medan de centrala delarna kring Gran Via bjuder på El Corte Inglés, Zara och de stora berömda märkesbutikerna. Strax utanför staden hittar du större shoppingcenters med bra utbud. Skor, hattar, skinnvaror, chorizo och getost är bland annat sådan som kommer att göra din resväska sällskap hem från Bilbao.

Det baskiska köket

En reseguide skrev: ”Baskien är ett av världens bästa områden när det gäller mat och dryck”. Ännu en världsmästare i mat tänker du. Men den här guiden kanske har rätt? Det får du avgöra efter ditt besök. Faktum är dock att vart du än befinner dej i Spanien så rekommenderas ofta det baskiska köket när du söker något extra. Pintxos, det baskiska namnet för tapas, är ruskigt goda. Fågel, fisk eller mitt emellan, du blir aldrig missnöjd! Restaurang Zortziko tar dej med på en resa du sent skall glömma. Det är ingen slump att restaurangguiden Guide Michelin varit generös med stjärnor, knivar och gafflar.

Nöjen och evenemang

Bilbao är nöjen och evenemang. För vad är väl inte konst, shopping och mat? Och för den fotbollsintresserade är ett besök på Athletic Bilbao's stadion Son Mames (också känd som La Catedral) ett måste. Matcher spelas varannan helg i spaniens högsta division. Eller varför inte skön livemusik på Cotton Club en fredagkväll. Bilbao är en tacksam stad att utforska till fots tack vare korta avstånd och rikt utbud.

Sembo Gillar

Ta en hyrbil och bo på någon liten vingård i Riojadistriktet, som bara ligger en dryg timme bort.

Se Bilbao från Nervion. Guidad båt från Stadshuset. Se staden från floden som delar den. Puente del Ayuntamiento.

Café Iruña. Nominerad ”Monument of Special Interest” och vald till Spaniens bästa café 2000. Intressant meny och utmärkta drinkar. Jardines de Albia 5.

Äta pintxos på någon av barerna runt Plaza Nueva är en höjdare, besök gärna Victor's som är en av de bättre.

Museo Guggenheim Bilbao. Visst, självklart. Men vi gillar det verkligen! Abandoibarra 2. Metro: Moyua. Stängt måndagar viss tid på året.