Sök och boka resa

search
Madrid
» Våra resmål » Spanien » Storstäder » Madrid

Madrid i Spanien

Hotell, lägenheter och tips

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Madrid i Spanien

Huvudstäder bjuder ofta det bästa från landets övriga områden. Madrid är inget undantag. Tapas, flamenco, fotboll, kultur och nöjen. Sembo har boende, flyg och weekendpaket.

Att vara huvudstad i Spanien är ingen lätt uppgift. Det finns alltid andra städer som tittar lite avundsjukt och tänker ”det där skulle jag göra bättre”. Ännu har ingen lyckats. Madrid har flest människor, de mäktigaste slotten, dyraste konstskatterna, största tjurfäktningsarenan och bästa fotbollslaget – eller?

Den Gyllene Triangeln

Även om du inte påstår dig vara konstintresserad är det svårt att stå oberörd öga mot öga med Guernica. Är du lite påläst om den brutala händelsen den 27 april 1937 som inspirerade Picasso att måla tavlan, ja då får du verkligen svårt att slita dig.

Triangeln består av 3 museer i världsklass. Förutom Reina Sofia, där du hittar just Guernica, ligger Pradomuseet och Thyssen-Bornemisza inom gångavstånd från varandra. Palacio Real, världens näst största slott med sina 3000 rum får du heller inte missa.

Ett välklätt folk

Spanjorerna är välklädda. Mycket har de att tacka sina många spännande designers för det. På Calle Almirante huserar flera av dessa. I området Gran Via och Puerta del Sol hittar du det mesta du kan tänkas vilja shoppa. Men ta gärna en tur till Lepanto på Plaza Ramales för skinn- och lädervaror. Eller Calle Fuencarral och Mercado de Fuencarral för vågat mode, udda accessoarer, häftiga skivaffärer och trendiga caféer.

Har du ingen aning vad du skall ta med hem? Köp en bra olivolja, lite Pata Negra-skinka, en bit Manchego ost och ett par mustiga Riojaviner. Då är du garanterat välkommen hem.

Världens bästa kök

Även när det gäller mat bär huvudstaden ett tungt ansvar. Men även på den fronten sköter sig Madrid väl. Tapas är förstås ett måste och det serveras på alla barer. Inneställena idag med tapas och musik är de så kallade Food Market. e mest populära är Mercado San Miguel, San Ildefonso och Platea. En espresso och dagstidningen på något av Plaza Mayors caféer är en skön upplevelse. Var inte främmande att testa övriga världens kök. El Gaucho, argentinskt alternativ för köttälskaren. Entre Suspiro y Suspiro, vällagad och het mexikansk husmanskost långt ifrån snabblagade nachostallrikar.

Nöjen och evenemang

Om du trodde att Barcelona var Spaniens partycentrum har du missat något. I Madrid är det ofta trafikstockningar vid 5-tiden när barerna stänger. I området Malasaña finns allt du kan tänka dig i barväg. Fotboll är inte på liv och död i Madrid. Det är viktigare än så. Besök Bernabeustadion eller följ en tv-match på en lokal bar! Reser du med barn är Madrid Zoo eller nöjesparken Parque de Atracciones uppskattade utflyktsmål.