Sök och boka resa

search
San Sebastian
» Våra resmål » Spanien » Storstäder » San Sebastian

San Sebastian i Spanien

Semester med fina stränder, jazz, film och gastronomi på hög nivå!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

San Sebastian i Spanien

San Sebastian är en av Spaniens mest populära städer och en resa dit är ett måste för en äkta gourmé. Här har man inte varit snål när stjärnor delats ut i restaurangvärlden!

Staden blev i början av 1900-talet väldigt populär då drottning Maria Cristina byggde sitt sommarställe vid stranden La Concha. I och med detta byggdes lyxhotell, casino och teaterbyggnader och plötsligt var San Sebastian en av Spaniens mest populära städer. Och så är det än idag, hit kommer spanjorerna för att tillbringa sommaren eller rent av bara en weekend för att prova på stadens breda gastronomiska utbud.

Maten är viktig i San Sebastian, här finns allt från enkla tapasbarer till 3-stjärniga Michelin-krogar. I gamla stan finns en gata som heter Fermin Calbeton och är fylld med enkla barer som serverar "pintxos" som är en brödbit med pålägg som kan bestå av allt från ost till räkor. Det är bara att ta plats vid bardisken, ta en tallrik och själv välja ut de "pintxos" som ser mest spännande ut och till det rekommenderas en öl eller ett glas rioja. Ta bara en "pintxo" på varje bar och gå sen vidare till nästa och ta plats vid bardisken igen...

Vill du hellre sitta ned och äta på en av landets bästa restauranger ska du boka bord på Arzak (www.arzak.info) som är en 3-stjärnig krog. Absolut värt ett besök, Arzak är känd för att vara inspirationen till den mat som serveras på de bättre restaurangerna runt om i landet. I området finns det tre restauranger med 3 stjärnor i guide Michelin.

La Concha-stranden - som är den mest berömda - ligger i stan och är formad som ett snäckskal, där av namnet. Strax utanför stan ligger Ondarreta-stranden som har en yngre publik då det här erbjuds goda surfingmöjligheter.

Festivalerna i San Sebastian är många och de mest kända är film- och jazzfestivalen. Hit kommer det årligen kändisar för att deltaga, sist ut var Ben Affleck.

Här finner du mer information om när festivalerna äger rum; www.donostia.org

Hyr en bil och kombinera med att resa runt i Baskien några dagar. Kör längs med kusten och du får uppleva mysiga byar, enorma stränder och ett riktigt grönt landskap. Stanna till i en liten by och ät lunch, passa gärna på att smaka på dagens meny som alltid brukar vara riklig och god till ett hyggligt pris. Vill du kombinera din resa med två länder är det kort avstånd till den franska gränsen, bara 20 minuters bilfärd.

Vårt utbud av boende i San Sebastian är mycket varierat, här finns enkla till finare hotell och det går även att hyra hus i området. Vårt breda urval gör det lättare för dig att hitta ditt perfekta boende för din semester.