Sök och boka resa

search
Sevilla
» Våra resmål » Spanien » Storstäder » Sevilla

Sevilla i Spanien

Hotell, lägenheter och tips

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Sevilla i Spanien

Andalusien marknadsförs med underrubriken ”solo hay una”. Mer rätt kan det inte bli. Det finns inget som Andalusien, och det finns inget som Sevilla. Boka hotell och flyg med Sembo.

Sevilla bjuder sin besökare på ett generöst överflöd av upplevelser för alla sinnen. Här flödar passion och känslor och det är nog ingen slump att såväl flamencon som myten om Don Juan föddes i Sevilla. Härifrån reser ingen oberörd, och hit vill du komma tillbaka. Precis som Columbus också gjorde.

Världens största katedral

Barrio de Santa Cruz, den gamla stadsdelen, är egentligen värd hela resan i sig. Tornet La Giralda på Sevillas enorma katedral var med sina 97 meter en gång ett av världens högsta. Bland slingrande kullerstensgator trängs caféer och barer sida vid sida. Missa inte ett besök i Museo de Bellas Artes. En enastående vacker byggnad från 1612 med en mycket sevärd samling av spansk konst från medeltid till nutid. La Torre de Oro, guldtornet vid floden, får du inte heller missa.

Från Flamenco Fashion till JJJJJ

Sevillas mest kompletta shopping hittar du i området mellan de 4 ”Plazorna”; Nueva, Magdalena, Encarnacion och San Fransisco. Att flanera nedför Calle Sierpes en lördag eftermiddag tillhör Sevillas måsten. Här hittar du alla välkända butiker såsom El Corte Inglés och Zara. Men också mängder av lokal och internationell konfektion, inredning och hantverk. Likaså är områdena i Barrio Santa Cruz och Barrio San Vicente vära din uppmärksamhet. Överraska med en flamencodress från Calle Francos. Världens bästa skinka, tillika tapasbarens konung, kommer från Andalusien och graderas i antal ”J” där fem är högsta kvalitet.

Tapas, tapas tapas…

Staden huserar sannolikt världens största samling av tapasbarer. Tapas i Sevilla är som kaffe och croissant i Paris, en såväl social som gastronomisk kultur. ”Ir de tapeo” – gå på tapasbarrunda – är hur de flesta Sevillanos spenderar kvällen ute. Variationerna är oändliga och håller alltid hög kvalitet. Specialiteterna är ofta baserade på havets råvaror, och skinkan förstås! Du kan äta så mycket eller lite du vill och när som helst på dygnet. Självklart finns det även utmärkta à la carte restauranger i alla prisklasser i de olika stadsdelarna.

Nöjen och evenemang

Förutom fotboll är det sydspanska kvällslivet välkänt för ett varierande utbud från jazzklubbar till lokala flamencobarer. Sevilla är en vänlig stad så till vida att du som besökare enkelt gör en heldag till fots. Stort utbud och små avstånd är en utmärkt kombination för en bekväm storstadsweekend.

Meson Cinco Jotas - ”Världshuset fem J”. Här hittar du världens bästa skinka helt enkelt. Castelar 1.

Azulejos. Du hittar kakelkonsten på många barer, kyrkor, hotell och privata hem. Denna fantastiska kakeldesign köper du i Trianaområdet.

Vilken tapasbar som helst när som helst.