Sök och boka resa

search
Derby med omnejd
» Våra resmål » Storbritannien » England » Derby med omnejd

Derby med omnejd i Storbritannien

En historisk stad och landsbygd där konst, kultur och natur är i fokus.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Derby med omnejd i Storbritannien

Derby i East Midlands i England har en lång historia från år 50 då bebyggelsen börjande växa sig allt större. Den slingrande floden Derwent som idag vackert genomskär staden, har gjort att platsen flera gånger fått objudna gäster. Först invaderades platsen av romarna, därefter av anglosaxare och tillsist år 875 av vikingarna.

I början av 1700-talet tog man tillvara på Derwents vattenkrafter och flera silkesväverier lät byggas vid floden. Här drevs de tunga vävmaskinerna av vattnets starka strömmar. Idag är det gamla silkesväveriet Derby Silk Mill (eller Old Silk Mill) ett museum där man kan ta del av den industriella historien i Derby.

Om du är konst- och kulturintresserad, får du inte missa Derby Museum and Art Gallery. Här hittar du bl a stora samlingar av den engelske porträtt- och landskapsmålaren Joseph Wright of Derbys verk. Vägg i vägg ligger stadsbiblioteket (Derby Central Library).

Derby är mest känd för dess porslinindustri. Här ligger en av världens mest exklusiva porslinstillverkare: The Royal Crown Derby Porcelain Company (eller s k Royal Crown Derby). Derby är även känd för dess tillverkning av bil- och flygmotorer av märket Rolls-Royce.

Det som är stadens populäraste sevärdhet och ses som Derbys landmärke är katedralen Cathedral of All Saints (eller Derby Cathedral). Katedralen är från mitten av 900-talet och har en vackert utsmyckad portal och ståtligt klocktorn. I kvarteren vid katedralen finns flera unika fristående butiker, kaféer, restauranger och barer, fantastiska konst och kulturella mötesplatser samt historiska turistattraktioner och sevärdheter.

Derbys närområde

I utkanten av Derby ligger flera trevliga parker och naturområden. I nordväst ligger Kedleston Park och den vackra utställningshallen Kedleston Hall, vilket är belägen i parkens allra mitt. Hit kan du åka på en dagsutflykt, ta del av utställningarna i Kedleston Hall och avsluta dagen med en promenad i det 200 år gamla orörda parklandskapet.

I området ligger flera golbanor, däribland Kedleston Park Golf Club, Allestree Park Golf Course och Derby Golf Centre. Förutom golf är även vandring och cykling populära aktiviteter här. Mot Peak District National Park finns flera vackra cykelvägar och vandringsleder som tar dig till och vidare genom den historiska, stora skogen. Här har du också möjlighet att prova på bergsklättring och hästridning. I Derby med omnejd finns mycket att välja på om du vill ha en aktiv semester.