Sök och boka resa

search
Newbury
» Våra resmål » Storbritannien » England » Newbury

Newbury i Storbritannien

En unik, gammal stad med naturskön omgivning och längs floden Kennet ligger sevärdheter och byggnader från 1600-talet på rad - Newbury.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Newbury i Storbritannien

I England, i West Berkshires södra del, ligger den idylliska staden Newbury. Stadskärnan omges av gröna parkområden och sevärda byggnader från 1600-talet. Platsen är naturskön med floden Kennet samt kanalen Kennet och Avon som rinner genom staden. På floden brummar de små motorbåtarna fram och om du vill, har du möjlighet att hoppa på en av dem och uppleva en behaglig båttur. Du kanske får ett nytt perspektiv på Newbury och upptäcker de sevärdheter och byggnader som ligger kantade längs båda sidor om floden. På ena sidan ligger Victoria Park med dess ståtliga staty Queen Victoria Monument beläget i parkens mitt och på andra sidan står den gamla kyrkan St Nicolas.

Det som Newbury är mest känd för, är hästkapplöpningsbanan Newbury Racecourse, som är beläget här. Huvudkontoret Vodafone UK och det stora företaget Micro Focus International ligger också här och är stadens stoltheter.

Om du vill åka ut på en kortare dagsutflykt ligger Highclere Castle 10 km söderut. Det är här den populära serien Downton Abbey spelas in, så om du vill se hur det ser ut bakom kulisserna bör du åka hit. Detta är ett slott med fantastisk arkitektur beläget intill vackra trädgårgar (Monks’ Garden, The Secret Garden och The Wood of Goodwill). Du kan komma in på slottet och se de vackert inredda rummen och ta längre promenader runt om i parken. Highclere Park Public Walk, Grotto Lodge Summer Walk och Old Burghclere Public Footpath är ett axplock av alla de promenadslingor som finns intill Highclere Castle.

Aktiviteter och nöjen

Beläget nära Newburys tågstation ligger Storbritanniens ledande hästkapplöpningsbana Newbury Racecourse. Vid ett besök på den moderna banan kan du tävla på dina favorithästar och samtidigt njuta av den högt kvalitativa underhållningen som utspelar sig. Här har du chansen att vinna pengar!

Det märks att golf är en populär sport i England. Precis bredvid hästkapplöpningsbanan ligger nämligen Newbury Racecourse Golf Course och Newbury & Crookham Golf Club. Golfbanorna är mjukt böljande och omgärdade av vackra miljöer. Banan är dessutom spelbar hela året runt. Strax utanför (endast 3-4 km utanför centrala Newbury) ligger även två andra golfbanor, Deanwood Park Golf Club och Donnington Valley Golf Club. Så oavsett om du är proffs eller nybörjare kan du hitta den bana som passar just dina önskemål.

Hur du tar dig till Newbury

Anknytande städer är Oxford i norr (45 km), Reading i öst (27 km), Basingstoke och Winchester i syd (25 km resp. 40 km) samt Swindon i väst (38 km). Detta gör att du enkelt kan ta dig till och från Newbury, resa runt i området och njuta av din semester i England. Om du vill resa kollektivt går det även mellan orterna bra anslutningar med tåg och buss.

Centralt i Newbury ligger tåg- och bussstationerna Newbury och Newbury Racecourse med förbindande tåg på linjen Reading och Plymouth. Till London tar det ca en och en halv timme med bil och med endast ett tågbyte i Reading tar det under en timme till Paddington Station i London med tåg. Detta gör Newbury idealisk som utgångspunkt för dagliga utflykter till dess närområde.