Sök och boka resa

search
Edinburgh med omnejd
» Våra resmål » Storbritannien » Skottland » Edinburgh med omnejd

Edinburgh med omnejd i Storbritannien

Edinburgh - skön stämning i ett sagolikt landskap

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Edinburgh med omnejd i Storbritannien

Edinburgh är en stad fylld med historia, härlig atmosfär och bra shopping. Det finns massor att se och göra, både i Edinburgh och på landsbygden. Edinburgh är ett perfekt resmål att ta ett flyg till för alla som vill ha en avkopplande weekend på hotell, och som vill insupa den historiska atmosfären.

Tillbringa din semester till fots

Det är enkelt att uppleva Edinburgh till fots. Klippborgen Castle Rock, som ligger i den gamla delen, är ett måste för förstagångsbesökare. Passa också på att traska ner till Grassmarket, som i århundraden varit Edinburghs viktigaste torg. Här hittar du gott om pubar, restauranger och pittoreska affärer. Längs the Royal Mile, som löper från Edinburgh Castle ner till The Palace of Holyroodhouse, ligger bl a St Giles Cathedral med sitt vackra, lilla Thistle Chapel.

Koppla av med en god pint

En riktigt god öl och inhemsk musik bidrar mycket till stadens atmosfär. I Edinburgh kan du välja mellan ett flertal pubar där stämningen är på topp. Vill du klä upp dig och boka bord, vilket rekommenderas, på en av stadens restauranger har du kommit till den rätta platsen. Edinburgh är känt för att vara den stad som har flest restauranger per invånare i Storbritannien. Traditionella pubar och restauranger i olika prisklasser hittar du lite varstans, speciellt i den gamla stadskärnan.

Resa med bra shopping

Det finns gott om butiker i staden. På Princess Street hittar du mängder av klädesaffärer och det anrika Jenners, med sina 100 avdelningar, är en klassiker som funnits sedan 1838.

Vackert landskap

Är du på bilsemester bör du passa på att ta en tur ut på landet. Små mysiga byar och dramatiskt landskap väntar dig. Till Glasgow tar det ca en timme med bil men vill du låta bilen stå går det både snabbt och smidigt att ta tåget.

Bra att veta inför din resa

Med oss kan du välja hotell i olika prisklasser. Flygplatsen ligger ca 1,2 mil utanför centrum och det går buss ca var 10e min (dagtid) in till Waverley Bridge i centrum. Att ta taxi kostar mellan 15-20 pund.