Sök och boka resa

search
Sälen - Kläppen
» Våra resmål » Sverige » Sommar - och skidsemester i fjällen » Sälen - Kläppen

Sälen - Kläppen i Sverige

Kläppen är för hela familjen, och är samtidigt ett av de bästa snowboardområdena i Sverige.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Sälen - Kläppen i Sverige

Alpint

Alla Kläppens 32 nedfarter och 15 liftar ligger i lä av träden. Det gör det idealiskt när man åker skidor med barnen. Pisterna ligger på flera sidor av fjället vilket ger mycket varierad åkning plus att du nästan alltid kan hitta sol. På kvällen är flera av nedfarterna upplysta i Kläppen – alla dagar i veckan. De moderna snökanonerna håller Kläppen snötäckt hela säsongen.

Snowboard

Snowparken i Kläppen är obestritt Sveriges bästa. Tre enorma Big jumps tävlar med halfpipes, rails och velodromsväng om att vara våghalsarnas roligaste utmaning. Om du inte själv åker snowboard bör du ändå titta förbi parken och se de duktiga snowboardarna i aktion.

Längdåkning

Det finns längdspår med olika svårighetsgrader både på toppen och vid foten av fjället. Kläppen erbjuder 4 längdåkningsspår – totalt 36 km varav 7 km ligger på toppen av fjället.

Allt för barnen

I Trollas snörike underhåller trollen Trolle & Trolla barnen med allsköns aktiviteter och nöjen. I den populära Junior Snowpark får barnen verkligen utlopp för all sin energi – hopp, rails, halfpipe och mycket annat i barnstorlek.

Aktiviteter utan skidor

Kläppen har ett stort utbud av aktiviteter utan skidor. Åk t ex på en mysig slädtur eller en kul skotersafari. Besök även den trevliga Toppstugan på toppen av fjället.

Övernattning

Boendet i Kläppen får dig att känna dig som hemma så du kan sätta trevnad och samvaro med familjen i fokus. Det finns trevliga semesterbostäder i olika storlekar, de flesta ligger nära backarna, så du kan börja dagen med att bara glida fram till närmsta lift och likadant när du skall hem efter en härlig skiddag. Bilen parkerar du vid ankomsten och låter den bli stående hela semestern. Allt du behöver ligger inom gångavstånd.

Snögaranti

14 pister och minst 2 km längdspår från säsongsstart den 9 december till stängning 17 april.

Garantin gäller om inte ovan angivna antal nedfarter i Kläppens skidområde, på ankomstdagen för hyresperioden, är öppna för skidåkning och du som gäst väljer att avbeställa din bokning i Kläppen och inte flyttar in i hyresobjektet. Då återbetalar vi som stugförmedlare erlagd stughyra eller erbjuder ombokning till annan period (för dyrare vecka betalas mellanskillnad av gästen). Avbeställning med Snögaranti som grund kan göras tidigast två dagar före ankomst dock senast ankomstdagen.