Sök och boka resa

search
Hua Hin - Cha Am - Pranburi
» Våra resmål » Thailand » Södra gulfkusten » Hua Hin - Cha Am - Pranburi

Hua Hin - Cha Am - Pranburi i Thailand

Charmiga Hua Hin rivieran.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Hua Hin - Cha Am - Pranburi i Thailand

Välj mellan tre orter av olika storlek och utbud där alla har fina stränder, härliga bad och fina hotell. Trevliga Cha-Am i norr, livliga Hua Hin strax söderut och lilla Pranburi ytterligare några mil söderut. Bästa shoppingen och störst restaurangutbud hittar du i Hua Hin. Det är bara några mil mellan orterna, så var du än bor hinner du uppleva mycket.

Långa stränder och små fiskebyar

Hua Hin-stranden är enormt lång och för dig som älskar sol och bad varvat med strandpromenader har du hamnat rätt. Det tar ca två timmar drygt om du ska promenera från fiskehamnen till slutet av stranden. På vägen hinner du med några dopp och det finns många små restauranger längs vägen.

Söder om Cha-Am sträcker sig en flera mil lång, finkornig sandstrand ut sig. Och ju längre söderut du kommer desto finare blir den. Delvis är stranden livlig med försäljare, serveringar och möjlighet att åka bananbåt och jetski.

Pranburi har milsvida och nästan orörda stränder. Här finns små lokala fiskebyar samt enstaka lokala restauranger – men här byggs för fulla muggar.

Lokal charm eller thailändsk badmetropol

Hua Hin är thailändarnas egen semesterort och den är inte byggd enbart för västerländsk turism såsom är fallet med de flesta andra badorter. Här händer något dygnet runt och särskilt glatt är det på helgerna, då många thailändare kommer hit.

Cha-Am är en lokalt präglad semesterort med det gamla centrumet dryga kilometern från stranden. Här njuter du av härligt vita stränder, kungliga sommarpalats och avslappnad atmosfär. Mellan stan och Cha–Am Beach, där de flesta hotellen ligger, är det enkelt att ta sig med buss och taxi.

I Pranburi kan du fortfarande uppleva ett stycke äkta thailändskt marknadsliv. Ortens centrum ligger en bit inåt land och är ganska litet.

Utflykter, marknader och folkliv

Den stora lokala dagmarknaden i Hua Hin med färska frukter, grönsaker, kryddor, krabbor, kycklingar är en upplevelse. Nattmarknaden, alltid med härligt folkliv och mycket mat och dofter, är något du inte får missa.

Nästan milen söder om Cha-Am ligger Kung Rama VI:s sommarpalats, byggt 1922. Husen är byggda i teak, står på pålar och förbinds med gångbryggor. Taxi är enklast, inträde ca THB 50/pers. En gång i veckan är det lokal nattmarknad i Cha-Am. Utbudet är anpassat efter lokalbefolkningens behov, men är en kul upplevelse.

Shopping, smakupplevelser och nattliv

I Hua Hin finns en mängd restauranger och nattklubbar. Här finns flera små trevliga barer, franska restauranger, pizzerior och äkta thailändska fiskekrogar, där du ofta sitter på en brygga ute i havet.

I Cha Am är restaurangerna lite enklare, ofta med plaststolar, men med god mat och bra priser. De flesta finns längs strandpromenaden. Är du ute efter nattliv och bra shopping skall du ta dig till Hua Hin. Dit kommer du enkelt och billigt med.

SEMBO GILLAR

  • Let´s Sea Beach Restaurant med underbart läge på en terrass vid havet. God mat och härliga drinkar. Bästa tid är vid solnedgången. Superromantiskt.

Ca 300 m längs stranden från Chom View Hotel

  • Glassarna på Swensens Ice Cream. Bra träffpunkt, ligger utmed huvudgatan i Hua Hin.

  • Sam Roi Yod National Park. Nationalparken med 300 bergstoppar och magnifikt djurliv,

Trekking och undangömda stränder. Enklast att boka som utflykt med guide.

Ca 3 mil söder om Hua Hin.

  • Shoppingen. Massor av souvenirer. Handarbeten av kokosträ, tryckt bomullstyg, kläder. Godis (tex ”Mo kaeng”specialare i Cha-Am) gjord på palmsocker, mjöl, ägg och kokos.

BRA ATT VETA

TRANSFER: Närmaste internationella flygplats ligger i Bangkok, ca 20-24 mil.

KOMMUNIKATION: Från Bangkok kan du ta en ordinarie buss från södra bussterminalen till Hua Hin. Resan tar ca 3,5-4 timmar. Sista biten till hotellet tar du enklast taxi.

BAD: För Hua Hin rivieran gäller :långgrunda stränder med kraftig ebb och flod. Beroende på hur havsbotten är sammansatt i Siambukten så är vattnet ofta grumligt. Maneter kan förekomma.

REGNAR MINST: december-maj