Sök och boka resa

search
Koh Lipe
» Våra resmål » Thailand » Södra Thailand » Koh Lipe

Koh Lipe i Thailand

Hotell, lägenheter och tips

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Koh Lipe i Thailand

Ön Ko Lipe, är en riktig liten pärla till ö där du garanterat inte stöter på massturism.

Pytteö utan massturism

Ön är liten, charmig och rofylld. Den ligger i nationalparken Tarutao, ca 40 km från fastlandet. Förutom några underbara stränder finns här ett handfull små bungalowanläggningar och en liten by med skola samt affär. Här finns ingen kaj eller brygga för båtarna att lägga till. Du hämtas helt enkelt ett stycke ut med långsvansbåtar som tar dig till ditt hotell. Från fastlandet och bl a Ko Lanta och Ko Ngai seglar dagliga turer till ön under säsongen nov-maj. Övrig tid på året kommer båten en gång per vecka (endast från fastlandet).

Tre härliga stränder

Det finns tre fina stränder på ön. Våra bungalows ligger på Pattaya-stranden som är populärast och har det största (men trots det blygsamma) utbudet av matställen och logi. Sanden här är vit och finkornig. Bara ett kort stycke ut från stranden finns ett litet korallrev som bjuder på fin snorkling. På ön finns några dykarskolor som också hyr ut utrustning. Vill du ha en heldag skall du följa med på en dagsutflykt som besöker flera fina snorklingsvatten i närheten av Ko Lipe.

RESMÅLSFAKTA

KOMMUNIKATION: Båtar kör dig (mot avgift) till andra stränder på ön. Du kan också promenera längs små stigar genom djungeln. I övrigt finns inga kommunikationsmedel på ön.

REGNAR MINST: november-april