Sök och boka resa

search
Krabi - Ao Nang
» Våra resmål » Thailand » Södra Thailand » Krabi - Ao Nang

Krabi - Ao Nang i Thailand

Långa finkorniga stränder och unik klippformad övärd.

Krabi - Ao Nang i Thailand

Kristallklart turkosfärgat hav och långa finkorniga stränder i kombination med en unik klippformad övärld. God mat och kanske Thailands finaste snorkling ute på öarna runt om.

Det här är den perfekta orten för barnfamiljen och för alla som vill ha en lugn och fridfull semester.

Fastlandet eller ute på öarna ?

I Ao Nang finns stränder för alla smaker. Välj mellan Ao Phai Plong och en bit bort härliga Nopharat Thara-stranden – om du vill hålla dig på fastlandet. Mycket populär är också Railay stranden – fastän belägen på fastlandet kommer du bara hit med båt. Vill du uppleva paradiset skall du ta en kort resa med långsvansbåt ut till de oförglömliga stränderna på öarna i närheten. Testa sanden och de fina snorklingsplatserna på omtyckta Chicken och Poda Island eller varför inte en utflyktsbåt ut till Phi Phi öarna.

Ao Nang och runt om

Det fina med Ao Nang är att det mesta finns inom promenadavstånd. Byn ligger på en svag sluttning mot havet och består av en huvudgata som skiljer de flesta hotellen från stranden. Strax innan solen går ner flanerar familjer och par längs strandkanten och njuter av den nedåtgående solen, som speglar sig i den våta sanden.

När ljusen tänds på kvällen lever gatan upp. Luften doftar magnolia och snart blandas den med spännande aromer från de enkla små gatuköken. Restaurangerna dukar upp och fylls av matsugna människor. Livet kan vara bra underbart.

Du också välja att bo på Railay-stranden, dryga kvarten med långsvansbåt från Ao Nang. Här är utbudet av restauranger och shopping mycket begränsat.

Lämna hängmattan en stund …

Tröttnar du på att bara slappa på playan finns här en mängd aktiviteter. Inom bekvämt taxiavstånd finns flera tempel att besöka. Wat Tham Seua (Tigergrottans tempel) är ett av södra Thailand mest berömda tempel inne i en lång kalkstensgrotta. Bra snorkling finns på flera av öarna i närheten. Häng med på en dagstur med kajak till mangoverträsk, klättra på kalkstensklipporna på fastlandet eller ute på öarna.

Om du hinner följ med på en spännande utflykt till nationalparken Khao Pra.

Smaklökarna får fnatt

Huvudgatan är Ao Nangs pulsåder. Allra trevligast är delen längs havet. Här trängs små enkla butiker med turistbyråer, barer och restauranger. Här kan du hitta du otaliga butiker med textil, musik och spel till förmånliga priser.

Restaurangerna lockar med ett bra utbud av thaimat, lokala pizzerior samt restauranger med internationellt kök. Testa gärna den lokala kryddstarka fisksoppan ”gaeng som” eller den milda currygrytan ”massaman”. Det känns hårt att erkänna men i utkanten av byn finns också en McDonalds.

SEMBO GILLAR

  • Restaurang Kruathara - fiskrestaurangen med kanske de bästa fiskrätterna i hela Krabiprovinsen. Hit vallfärdar man för en middag från när och fjärran.

Nopharat Thara-stranden.

  • Njut ikapp med thailändarna! ”Ta Phom” är en bäck med färskvatten som på vissa ställen bildar små, små sjöar där du kan svalka sig. Poppis bland lokalbefolkningen.

Ta Phom - ca 20 min med taxi från Ao Nang.

  • Morgonrusningen till långsvansbåtarna vid stranden. Riktigt folknöje som lämpligast beskådas från skuggan med en kopp kaffe i handen.

  • Doften från gatugrillarna kvällstid.

* BRA ATT VETA*

Från Krabi stad går lokalbussar till Ao Nang – restid ca 30 min. Från Krabi flygplats till Krabi stad finns bara taxi att tillgå.

Kombinera Ao Nang med vistelse på Ko Lanta eller Ko Ngai. Transfertid ca 2 timmar.

REGNAR MINST: december-februari