Sök och boka resa

search
Phuket
» Våra resmål » Thailand » Södra Thailand » Phuket

Phuket i Thailand

Phuket - Mjuka sandstränder och massor att göra

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Phuket i Thailand

Phuket är känt för sina kilometerlånga, mjuka sandstränder, kristallklart hav, strålande sol och massor av vattensporter. I Phuket varvas ett internationellt kök med mysiga thaikrogar, shopping från krafs till kvalitetsvaror och det finns nöjesliv som passar både barnfamiljen och festprissarna.

Strand efter strand...

Phukets underbara stränder hänger nästan samman – som på ett pärlband. I söder ligger fina Kata Beach med en bred och långgrund strand som passar barnfamiljen som hand i handsken. Strax norröver hittar du Karon Beach, en annan favorit bland barnfamiljerna. Stranden känns hur lång som helst med små mjuka sanddyner och många vattensporter. Ytterligare en bit norrut ligger Patong Beach, som är en lång sandstrand med full strandruljans och högt tempo.

Dryga milen norr om Patong ligger fina, långa Kamala Beach. Här finns solstolar längs stranden och en mysig by samt det populära Fantasea. Kamala Beach är mycket populärt bland barnfamiljer.

Närmare flygplatsen, ca 5 km norr om Kamala Beach ligger Surin Beach. Stranden är mycket fin med flera lokala restauranger och barer medan utbudet i övrigt är begränsat.

Välj hur du vill tillbringa din semester och vad som passar dig bäst. Vi har både fina hotell och enklare boenden.

Mellan de olika stränderna och orterna tar du dig lätt med soffbussarna eller taxi.

Barnvänligt eller bartätt i Phuket?

I Kata finns flera centrum med affärer, skräddare, restauranger och barer. Populärt är Kata Center Point, ett köpcentra som även fungerar som samlingsplats kvällstid. Charmiga Karon är något större och har också ett bredare utbud av det mesta. Här finns flera utflyktsarrangörer, internetcafeér, en uppsjö av skräddare samt några bra och prisvärda optiker. Patong är livligast med oräkneliga restauranger, barer och nöjen – flera av dem med tvivelaktigt intresse för barnfamiljen.

Ett överflöd "att göra"

Du kan enkelt på egen hand ta lokalbussen till ”huvudstan” med samma namn som ön. Phuket stad har i historien fungerat som viktig handelspunkt för araber, indier och portugiser. I den äldre delen finns fortfarande byggnader i portugisisk-kinesisk stil. Besöksvärd är templet Saan Jao Sang Tham, inkilat i slutet av en smal gränd (nära Th Phang-Nga). Är du i stan får du inte heller missa den lokala marknaden på Th Ranong.

Det är lätt att boka (men ibland svårt att välja bland) det överflöd av utflykter som erbjuds på plats. Vad sägs om att paddla fram i en Sea Canoe, smal gummikanot, som paddlas fram i grupp, tryggt, bekvämt och alltid betagande vackert. En klassisk båttur är till Phang Nga, övärlden runt James Bond-ön. En annan utflyktsö är den fantastiskt vackra ön Virgin Island, eller Kho Kai Nai. Dit kör speedbåtarna och på ön möts du av vit, sammetslen sand och kristallklart vatten.

Mat och shopping

I Phuket kan du äta thai, indiskt, italiensk, svenskt – en härlig blandning av många olika kök och smaker. Efter några dagar har du säkert hittat just din favoritkrog, kanske längs stranden eller i något hörn dit du knappt hittar tillbaka. Reser du med barn får du alltid extra uppmärksamhet.

Lika kolossalt är utbudet av shopping och kvällsliv. Välj och vraka och glöm inte pruta! Kata och Karon är perfekta för barnfamiljen medan Patong kanske passar bäst i smak för de lite yngre, med högre krav på buller. Patong centrum har nu berikats med ett nytt stort shoppingcenter, Jungceylon, klart värt ett besök.

SEMBO GILLAR

  • Stranden ”Laem Singh”, svår att hitta men bara några minuter med bil från Patong Beach. Brant väg nerför en sluttning. Värd mödan – stranden är toppen.

  • Nöjesparken Fantasea i Kamala - shower, restauranger och shopping – allt inom samma område. Endast kvällstid.

  • Radsada Handmade. Fantastiska tyger från olika delar av Sydostasien. Litet dyrare.

Rasada Road 29, Phuket stad

  • Ett flyg till valmöjligheternas Phuket – något för alla smaker och plånböcker och med korta avstånd emellan.

BRA ATT VETA

Phuket flygplats ligger ca 25-40 km från de olika stränderna.

Du kan åka med minibussar som mellan flygplatsen och de olika stränderna. Pris från, ca THB 100:-/pers/väg. Kombinera vistelsen på Phuket med lugna Khao Lak. Transfertid Phuket flygplats till Khao Lak ca 1 tim.

REGNAR MINST: december-februari