Sök och boka resa

search
Kusadasi
» Våra resmål » Turkiet » Egeiska kusten » Kusadasi

Kusadasi i Turkiet

Kusadasi en stor och färgstark semesterstad som passar alla och har allt! -stränder, shopping, vattenparker, restauranger och barer.

Kusadasi i Turkiet

Inne i centrum har du Kusadasi beach, härifrån har du en strålande utsikt över hamnen och stadens vackra fort på ön som gett namn åt Kusadasi. Namnet kommer från "kus" (fågel) och "Ada" (ö) staden har formen av ett fågelhuvud (sett från havet). Denna centrala strand är perfekt för dig som vill slappa men ändå ha nära till aktiviteter och mycket att titta på.

Precis bredvid Kusadasi beach ligger den livliga Atatürkboulevard som är full av butiker och caféer och restauranger.

Omkring Kusadasi finns flera stränder många av dessa är sandstränder, på stränderna utanför Kusadasi är tempot lite lägre och därför perfekt för dig som vill njuta av sin semester och bara koppla av. Till dessa stränder tar du dig snabbt och smidigt med de billiga minibussarna eller Dolmus som de kallas för.

Den mest populära av dessa stränder är Kadinlar eller ”Ladies Beach” som den även kallas för som ligger tre kilometer söder om centrum det tar 15-20 minuter att gå dit från centrum eller 5-10 minuter med Dolmus.