Sök och boka resa

search
Alanya
» Våra resmål » Turkiet » Medelhavskusten » Alanya

Alanya i Turkiet

Alanya

Alanya i Turkiet

Det första man märker när man kommer till Alanya är den medeltida borgen Kale med sina murar som slingrar sig uppför en stor klippa som sticker upp ur det klara turkosa havet. långa vita sandstränder som breder ut sig på var sida om klippan, det är Kleopatrastranden och Östra stranden. Flera av hotellen har sina egna solsängar och parasoll längs med stranden som man kan hyra för ett billigt pris.

Alla hittar vad de önskar i Alanya. Barnfamiljerna kan njuta av den vänliga miljön, stränderna och de pris vänliga restaurangerna. Området runt hamnen är populärt både dags och kvällstid. Här finns ett mycket stort utbud av butiker som säljer kläder, smycken, mattor och lädervaror till fördelaktiga priser. Restaurangerna är också många och här finns allt från det lokala köket till det internationella. Prova gärna på kebab i någon form och drick en ayran till det!

I närheten av Kleopatrastranden finns det flera restauranger som är populära bland de skandinaviska besökarna. Här erbjuds både det lokala och internationella köket och i närheten finns några skandinaviska barer.