Sök och boka resa

search
Side
» Våra resmål » Turkiet » Medelhavskusten » Side

Side i Turkiet

SIDE

Side i Turkiet

Här blandas den moderna och antika kulturen

Side är en lugn stad med bara ca 21.000 invånare och ligger 70 km från Antalya. Här blandas de gamla spännande byggnaderna med dagens moderna kostruktioner vilket ger en spännande miljö. Runt hamnen trängs butikerna med otaliga restauranger som erbjuder maträtter från både det lokala köket och det internationella. Passa på att prova på någon av de lokala rätterna, till exempel kebab som det finns ett stort urval av och dessa kan vara allt från "lagom" till rejält stark . Likaså är "meze" något som bör ätas, det är smårätter som oftast serveras med bröd.

Side har två finkorniga stränder, den östra stranden är längre än den västra men här finns inte lika många faciliteter som på den västra. Den västra är relativt långgrund och passar barnen bättre än den östra. Här finns också flertal resturanger som har sin egna solstolar som oftast är gratis så länge man äter och dricker på restaurangen. Fortsättningen på den västra stranden heter Kumböy-stranden och har också många faciliteter.

För den som söker shopping erbjuder Side ett bra utbud av olika slags butiker! Här finns butiker som säljer mattor, skinnvaror, kläder och naturligtvis smycken. Skulle utbudet mot för modan inte räcka till kan man ta bussen till Manavgat eller Antalya där utbudet är större.

Side är inte känt för sitt spännande nattliv, här finns inga stora discon eller musikbarer. Efter middagen går man gärna ned till hamnen och avslutar med en drink och tittar ut över medelhavet.