Sök och boka resa

search
Nurnberg
» Våra resmål » Tyskland » Bayern » Nurnberg

Nurnberg i Tyskland

Storstad med mysigt centra och nära till Playmobil land.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Nurnberg i Tyskland

Staden Nürnberg ligger vid floden Pegnitz och är inte bara ett paradis för den som älskar den berömda pepparkakan och korvarna, utan också en symbol för Tysklands historia. De äldsta skriftliga dokumenten om staden, som är näst störst i Bayern, härrör från 1050 då det var en handelsstad.

Från år 1219 var Nürnberg en fristad i det tyskromerska riket och ett betydande centrum för hantverk och industri.

Snabbast växte staden på 1400- och 1500-talen då många framstående konstnärer, hantverkare och intellektuella arbetade här och gjorde Nürnberg till ett av Europas kulturcentrum.

Nürnbergrättegångarna efter andra världskriget känner du säkert till. Krigets stora förödelse på områdets historiska skatter har omsorgsfullt restaurerats.

Frauentor är en av de vackrast e portarna till den gamla stadskärnan, belägen i den massiva stadsmur som konstruerades under 1400- och 1500-talen. Det väldiga Dicker Turm restes i närheten under 1400-talet. Bakom Frauentor finns ett antal gränder med korsvirkeshus, affärer och kaféer som byggdes efter kriget.

Playmobil Fun Park är ett trevligt besöksmål i byn Zirndorf strax utanför stan. Se vidare www.playmobil-funpark.de

Erlangen är en universitetsstad med inriktning på medicinteknik. Ligger i Mittelfranken bara 16 km från Nürnberg i Bayern. Staden har lite drygt 100.000 invånare. Siemens har stor fabrik här.