Sök och boka resa

search
Berlin
» Våra resmål » Tyskland » Berlin Bundesland » Berlin

Berlin i Tyskland

Berlin hotell, lägenheter och bilsemester. Tips om Berlin.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Berlin i Tyskland

Berlin ligger närmare än du tror. Åk ner över en weekend - boka något av Sembos prisvärda hotell. Vi har ett stort utbud av hotell att välja mellan. Upplev de olika stadsdelarna och känn de historiska vingslagen från forna öst och väst. Shoppa på Kurfürstendamm eller gigantiska Potsdamer Platz och festa i trendiga Hackesche Höfe i östra Berlin.

Berlin är perfekt för weekendresa
Det är enkelt att bila till Berlin för lång weekend och det finns mycket billiga flyg till Berlin från Sverige. Berlin har massor med sevärdheter och är vår närmaste storstad.

Mer än 20 år sedan muren föll.
Brandenburger Tor är en av de viktigaste sevärdheterna i spännande Berlin. Om du från denna triumfbåge följer paradgatan Unter den Linden österut kommer du till några av stadens mest berömda kulturella skatter: Deutsche Staatopera-operahuset, Neue Wache-minnesplats för offren för fascism och tyranni och Deutsches Historisches Museum-det tyska historiska museet. Missa inte heller Mauermuseum vid Checkpoint Charlie, museet vid den före detta gränsövergången som berättar om de nära 30 år som Berlinmuren fanns.
KaDeWe och mycket mera.
Börja med en promenad längs Kurfürstendamm, stadens shoppingstråk nr 1. Här hittar du allt från varuhus, trendiga klädaffärer och boutiquer, varvat med restauranger och biografer. På smågatorna, som Fasanenstrasse och Bleibtreustrasse, finns de välkända varumärkena som Jill Sander, Rene Lezard, Prada, Zegna och Windsor. Här finns också de riktigt dyra juvelerarna som Cartier och Tiffany. Shoppingmeckat i Berlin förblir ändå varuhuset KaDeWe. Detta är ett av Europas största varuhus och säljer nästan allt. Ett besök här är ett måste! Våningen med matvaror är riktigt spännande.

Bra hotell och lägenheter i Berlin
När du reser till Berlin så rekommenderar vi hotell eller lägenheter centralt i Berlin. Är du i Berlin några dagar, så det är skönt att ha hotellet eller lägenheten i centrum och nära de sevärdheter som du planerar besöka. Vi har arbetat med hotell och lägenhetsbokning i mer än 30 år och ägs av Stena Line. Så du kan tryggt boka din resa till Berlin med oss.

Mat från alla länder.
I Berlin har man råd att gå ut och äta gott. Och portionerna är stora! Oranienburger Strasse tex, blir till en enda långsträckt uteservering. Det är bara att välja mellan olika kök – indiskt, italienskt, vietnamesiskt, kocherkrog eller något vegetariskt. En huvudrätt på ett hyggligt ställe kostar inte mer än 60-80 svenska kronor. Även det tyska köket är i staden väl representerat. Den typiska tyska rätten är kokt fläsklägg och surkål. Eller varför inte prova på olika korvar såsom Currywurst, Frankfurter och Bockwurst. Och välj och vraka bland otaliga sorters öl. Det ska finnas mer än 4000 olika ölsorter i Tyskland!

Opera, fotboll eller bara party?
I Berlin har du aldrig tråkigt! Vad du än är intresserad av finns det här. Här finns teater och opera av världsklass men också ett rikt utbud av mera avant-garde uttrycksformer som staden alltid varit känd för. Fotboll är också stort i Berlin. Vill du dansa och ha kul på nattkröken är Berlin rätt stad. Här hittar du massor med klubbar av olika stil.

Lokal turistskatt (City tax)
I Berlin och Potsdam betalar man turistskatt för hotellvistelse. Den betalas direkt till receptionen på hotellet vid ankomst/avresa. För våra, av oss utvalda hotell/lägenheter ger vi information om vad som gäller på just ditt. boende. Om uppgift saknas kan du räkna med € 2-3,5/pers/dag.

Upp till 20% Rabatt på Stena Line Trelleborg-Rostock eller Trelleborg-Sassnitz
Du får alltid upp till 20% på färjan med Stena Line när du bokar färja och boende samtidigt på Sembo. Stena Line linjerna Göteborg-Kiel, Trelleborg-Rostock och Trelleborg-Sassnintz är mycket bra väg när ska bila till Berlin.

Delbetala ditt hotell, flyg och färja till Berlin
Tänk på att du kan delbetala eller avbetala din resa eller ditt hotell i Berlin med Captum. Du kan dela upp i avbetalningar på din resa i upp till 12 månader.

Sembo gillar
- Hoppa på buss nr 100 som kör förbi alla viktiga sevärdheter. Billigt och bra!
- Upplev lite (n)ostalgi på baren Die Tagung, Wühlischstrasse 29. Bar dekorerad med prylar från kommunisttiden, den röda fanan är upphängd och Lenins byst står på bardisken.
- Restaurang och bar Solar bjuder på en fantastisk utsikt. En blixtsnabb glashiss leder till 16:e våningen. Se vidare www.solarberlin.com.
- Arena Berlin erbjuder stor utomhuspool ute i floden Spree. Se vidare www.arenaberlin.de. Vintertid ett stort bastulandskap. Åk med tunnelbana U1: U-Bhf Schlesisches Tor + 10 min. promenad. Eller S9, S42, S41: S-Bhf Treptower Park + 5 min. promenad. Eller buss 265, N48: Eichenstraße.