Sök och boka resa

search
Hannover
» Våra resmål » Tyskland » Niedersachsen » Hannover

Hannover i Tyskland

Spännande och vacker storstad.

Hannover i Tyskland

Stadens historia präglas av dess förbindelser med England – var i gemensam union mellan 1714 och 1837. Detta år tillträdde Drottning Victoria den engelska tronen, och då kvinnliga monarker inte accepterades i Hannover, bröts personalunionen. Efter det preussisk-österrikiska kriget annekterades Hannover av Preussen och blev en provins i det preussiska riket. Det tidigare kungariket Hannover är idag huvudstaden i delstaten Niedersachsen.

Och verkar kanske inte så spännande vid första anblicken. Men skenet bedrar – staden ståtar med intressant arkitektur i den gamla stadskärnan, praktfulla barockträdgårdar och ett av Europas främsta museer för modern konst.

De årliga industrimässorna har gett staden ett internationellt rykte och år 2000 stod Hannover värd för den internationella utställningen Expo 2000, som lockade 18 miljoner besökare.

Efter den nästintill fullständiga ödeläggelsen av den gamla stadskärnan år 1944 har många historiska monument återuppbyggts och stora grönområden uppmuntrar besökaren att utforska staden till fots. Det bästa är att göra en omfattande rundtur, som inleds och avslutas vid järnvägsstationen.

Barockträdgården i Herrenhausen i stadens nordvästra del nås med U-Bahn. I Spenglermuseet visas verk av Munch, Chagall och Picasso.