Sök och boka resa

search
Magdeburg
» Våra resmål » Tyskland » Sachsen-Anhalt » Magdeburg

Magdeburg i Tyskland

En vacker historisk stad vid Elbe med flera turistattraktioner och aktiviteter för både stora och små. Här har du stora förutsättningar att få en lyckad semester.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Magdeburg i Tyskland

Magdeburg är huvudstad i den i delstaten Sachsen-Anhalt, i Tyskaland och ligger vid Mittellandkanalen som ansluter till floden Elbe. Staden en betydande inlandshamn för Tyskland med en lång historia som bl.a. kan avspeglas i dess arkitektur.

Planerar du åka till Magdeburg på semester har du möjlighet att uppleva flera kulturella aktiviteter. Staden bjuder på storslagna sevärdheter och osedvanliga arkitektoniska byggnader samt flera museum och konsthallar för dig att besöka. Du kan shoppa i någon av de många butikerna eller gå på exklusiva restauranger. Har du tänkt resa hit med familjen, då rekommenderas ett besök vid Magdeburger Zoo och vid badlandet Nautica Wasserwelt.

Kultur och nöje

Det finns flera kulturhistoriska byggnader i Magdeburg. En av dessa är Magdeburg domkyrkan (Magdeburger Dom eller Dom Sankt Mauritius und Katharina) och är den äldsta gotiska katedralen i Tyskland. Den är vackert utsmyckad med skulpturer och dess mäktiga kyrktorn syns på långt avstånd. Domkyrkan är Magdeburgs landmärke och är dessutom rankad till att vara den mest storartade byggnaden i centrala Tyskland.

På samma torg som domkyrkan finns även Grüne Zitadelle. Detta är en annan vackert utsmyckad byggnad ritad av konstnären, arkitekten och österrikaren Friedensreich Hundertwasser. Byggnaden har en typisk österrikisk stil och står i hög kontrast till domkyrkan. Ett stenkast bort står den kända skulpturen Magdeburger Reiter föreställande den hyllade kejsar Otto I. De flesta av stadens sevärdheter finns alltså samlade här i centrum vilket gör det lätt för dig att uppleva allt till fots.

Museum für Naturkunde, konstmuseet Kloster Unser Lieben Frauen och Kulturhistorische Museum bjuder på utställningar av internationell rang. Väl värda att besöka här i Magdeburg.

Önskas en paus från de kulturella aktiviteterna finns det flera stora shoppingkvarter i centrum. Här har du chansen att hitta allt från kläder med populära märken till traditionell tysk hantverk. Med 2,5 kvadratmeter butiksyta per invånare är oddsen stora att du hittar det du letar efter! Och söker du efter en bra restaurang, krog eller bar - då finns det ett stort utbud av detta runt Hasselbachplatz.

Transport

Norr om staden, mellan Hannover och Berlin, korsar motorvägarna A2 och A14. Vägarna sträcker sig från Magdeburg i sydostlig riktning till Leipzig. Floden Elbe passerar städerna Dresden och Hamburg. Detta gör att du enket kan åka hit med bil, buss eller båt.