Sök och boka resa

search
Travemünde
» Våra resmål » Tyskland » Schleswig-Holstein » Travemünde

Travemünde i Tyskland

"Lübecks vackra dotter".

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Travemünde i Tyskland

Travemünde är en charmerande traditionell kust- och kurort. Orten ligger mycket nära Lübeck och är en intressant kontrast till denna stad.

Stadsdelen Travemünde kallas ofta för ”Lübecks vackra dotter”. Den breda, vita sandstranden och en över 200 år gammal historia som kurort, den största tyska Östersjöhamnen och läget vid Traveflodens mynning präglar ortens maritima atmosfär. Varje år välkomnar 14000 invånare fler än 140 000 övernattningsgäster.

En signifikant byggnad som inte går att missa fungerar som vägvisare: Höghuset Maritim är Europas högsta fyr med en höjd på över 125 meter. Fyren syns på 22 km avstånd till Lübecks gamla stad Altstadt.

Den något drömska lilla staden Travemünde med sina söta små gator och de historiska fasaderna, som fortsätter längs Travefloden, har de senaste åren genomgått en dynamisk utveckling. Semesterutbudet har vidgats, och nu finns det både lyxhotell och semesterbyar för familjer – utan att detta förminskar charmen av Östersjöns pärla. I Travemünde finns ett casino och det historiska segelskeppet och fyrmastaren "Passat".