Sök och boka resa

search
Floridas Keys - Key West
» Våra resmål » USA » Florida » Floridas Keys - Key West

Floridas Keys - Key West i USA

Semester med azurblått hav och vita stränder

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Floridas Keys - Key West i USA

Keys invånare har ett talesätt som säger att har du bråttom du ska du inte tillbringa din semester här. Och det stämmer nog, för nere vid the Keys råder en skön avslappad stämning i Karibisk anda.

Här möts Florida med Karibien

Strax söder om Miami ligger ett pärlband av vackra öar som kallas The Keys. Dessa sträcker sig ca 20 mil i sydvästlig riktning och delar Atlanten med Mexikanska Golfen. Öarna var tidigare korallrev som låg under vatten och i början av 1900-talet band man ihop öarna med en järnvägslinje. Det är fascinerande att ta sig längst ut på spetsen där den otroligt charmiga staden Key West ligger. Du har vatten på båda sidor om dig och passerar totalt 45 öar.

Mysiga små orter dyker upp längs vägen

Key Largo är den första ön du möter efter att ha lämnat fastlandet. Många anser att orten är världens centrum för dykning och Key Largo är även känd som en sportfiskardestination. Längst ut ligger Key West, som är en av Amerikas skatter när det gäller arkitektur och botanik. Här finns det gott om affärer, barer och restauranger och staden myllrar av liv och rörelse. Key West är den ö som har en härlig sandstrand kantad av palmer.

De övriga öarna varierar i storlek och unna dig gärna ett stopp eller två på vägen.

Maten- en gastronomisk resa

Som i övriga Flordia finns det gott om bra restauranger och uteserveringar på The Keys. Fisk och skaldjur är en självklarhet på menyn och många rätter tillagas i Karibisk anda. Key West har ett stort utbud av restauranger och barer i olika prisklasser och för alla smaker.I Key Largo ligger de mer utspridda eftersom orten inte har ett självklart centrum.

'Bra att veta inför din resa* Är du på bilsemester bör du passa på att ta en weeekend nere vid The Keys. Vi kan erbjuda boende på hotell eller i semesterlägenhet.