Sök och boka resa

search
Los Angeles
» Våra resmål » USA » Kalifornien » Los Angeles

Los Angeles i USA

Los Angeles - Sol och filmdrömmar.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Los Angeles i USA

Sembo har bra hotell i Los Angeles, en riktig pärla i Kalifornien. Hotell i alla kategorier tillsammans med förmånliga priser på flyg.

”Go West” och besök Los Angeles, som är staden som producerar den amerikanska drömmen. Kommer du hit för första gången förvånas du över hur stor och utspridd staden är. Förutom stadens hjärta, Downtown, klingar Hollywood, Disneyland, Universal City och Beverly Hills välbekant. Stadens speciella charm avspeglar sig kanske tydligast i ett spännande kulturutbud och på restaurangernas lockande menyer.

Fina stränder kring Santa Monica

Om du tröttnar på shopping, filmstjärnor och storstadens puls, kan du med fördel besöka gröna oaser som Topanga parken, Santa Monica Mountains eller varför inte de fina stränderna kring Santa Monica. Säkert skiner solen! Centrala Los Angeles är hela världen i miniatyr. El Pueblo hyllar stadens spanska och mexikanska ursprung, medan Chinatown i norr och Little Tokyo i söder speglar det asiatiska. Los Angeles finansiella puls speglas i glas i hissnande skyskrapor.

"Shopper's paradise"

Fashion District & California Mart ligger i centrala Los Angeles med tusentals större och mindre handlare med modekläder. Nästan i klass med det utbud som finns i New York.

Grand Central Market är saluhallar, som gett LA:s invånare många fina syn-, lukt- och smakintryck i generationer. Öppnades redan 1917 och är fortfarande mycket delaktigt i den gastronomiska utvecklingen. På Flower Market är våren är alltid på gång. Många sköna plantor och färgglada blommor byter ägare. The International Jewelry District har ett enormt utbud av smycken och juveler av alla de slags.

Ät gott

I Los Angeles kan du äta både gott och annorlunda. Förutom den amerikanska matkulturen med hamburgare och stek finns det mängder av japanska, kinesiska, thailändska, italienska, franska och indiska restauranger. Prisnivåerna är lika många som restaurangerna och utbudet oändligt. Cafe Momo - en trendig fransk-marockansk restaurang i västra Los Angeles. Checker´s på Hotel Hilton i Art-Deco-stil med ett av de finaste köken och med klassiska gitarrkonserter och spännande vinkällare. Traxx är en stor restaurang i centrum vid Union Station med kök som hämtar inspiration från italiensk, asiatisk och amerikansk kokkonst. Water Grill är en restaurang som specialiserat sig på havets läckerheter.

Alltid något på gång

Los Angeles har ett enormt utbud att nöjen. Barry’s Tickets hjälper dig med biljetter. För musik och underhållning, men också till sportsevenemang. www.barrystickets.com Fin klassiskt musik kan upplevas på Los Angeles Opera och hos Los Angeles Philharmonic. Du kan också njuta fina gästspel av t ex musikaler. Kanske ”Mamma Mia eller ...”. Se aktuella gästspel på www.albrooks.com

Med barn i USA

Barn bor ofta gratis på hotellet i del med vuxna. Detta betyder också att barnen delar ordinarie bädd med en vuxen. En normal hotellsäng är 120-140 cm bred.

SEMBO GILLAR:

  • Sunset Boulevard & The Sunset Strip – mest kända paradgatan i stan, som tar dig genom förnämliga kvarter från centrum till stranden och visar mycket av stadens själ.

  • "Surfing USA" längs Santa Monica Bay, täcker 20 miles av verkliga Guldkusten med finast tänkbara stränder som Topanga, Santa Monica, Venice, Hermosa, Redondo och Torrance.

  • Cicada, italiensk restaurang i centrala LA i art-deco stil, spännande menyer på 617 South Olive Street.

  • Disneyland LA, nöjespark från 1955. Närmaste granne är Disneys California Adventure.