1 / 6

Resor till Ålesund

Ålesund.

Om Ålesund, Kystriksveien

Vid infarten till Geirangerfjorden hittar du den vackra jugendstaden Ålesund. Staden är geografiskt placerad i Sunnmøre, i Norge och tillhör Ålesunds kommun i Møre og Romsdal fylke. Ålesund har rankats till Norges vackraste och den närliggande miljön är så unik att den är med på världsarvslistan UNESCO. Kombinationen av Ålesunds skärgård och den kringliggande vackra naturen med fjäll och fjordar, gör denna plats till ett oslagbart resmål.

Aktiviteter

Här finns ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger samt flera kulturella aktiviteter att välja mellan. I staden anordnas konserter, teaterföreställningar och konstutställningar att gå på. I området kring Ålesund har du dessutom möjlighet till flera härliga naturupplevelser. Här kan du upptäcka fjällområdet med båt längs de djupa fjordarna, paddla kajak, vandra eller gå på fjälltur. På vintern inbjuder de snöklädda bergstopparna i Geirangen och Sunnmøre, strax utanför Ålesund, till fantastisk skid- och snowboardåkning.

Upptäck Geirangerfjorden

Fjorden Geiranger kan beskrivas som en av de mest unika i Norge. Med Geirangerfjordens höga bergstoppar, vackra utsikt, 15 km långa sällsynta S-liknande form, vattenfall och djupa vattenfyllda fjälldal är detta en enastående turistattraktion. En vacker naturupplevelse som du kan ta del av året runt.

Ett annorlunda sätt att utforska Geirangerfjorden på, är till sjöss. Från marinan i Geiranger till den långa fjorden och vidare till gränsen, där Geirangerfjorden möter Sunnylvsfjorden, går arrangerade båtturer. Du kan välja att åka sightseeingbåt, färja eller mer snabbgående båtar. Under resan kan du ta del av de fantastiska vyerna från soldäck samt lyssna på guidens historiska berättelser och annan nyttig information om fjället. Båten lägger dessutom ankare intill flera trevliga hamnplatser. En av dessa platser är Skageflå, där du kan ta en kort promenad i området.

Om du istället önskar ta dig fram i Geirangerfjorden med egen kraft, är kajaken det perfekta valet. Detta ger en magisk upplevelse, att tyst svepa fram längs fjorden med den underbara naturen i bakgrunden. Här erbjuds också guidade kajakturer på båda korta och långa sträckor.

Karta över Ålesund

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare