1 / 16

Resor till Amsterdam

Flyg till Amsterdam över en weekend och bo på något av våra hotell, och utforska den vackra staden. Vi har många hotell att välja på i centrala Amsterdam. Amsterdam är en liten storstad med låg, dockhusliknande bebyggelse längs de många kanalerna. Här finner du romantik, världskända konstmuseer och en levande cafékultur. Den romantiske kan strosa längs stilla kanaler, njuta av de vackra broarna och de gammaldags kanalhusen med sina vackra fasader. Amsterdam är lagom stort för att upptäckas till fots och passar utmärkt för resa över en weekend. När du blir trött i fötterna är det bara att ta plats på ett av de mysiga caféerna och avnjuta en latte eller en kall öl.

Om Amsterdam, Norra Holland

För den kulturintresserade finns mycket att se i Amsterdam. Här finns de stora museerna Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum men även många mindre utställningar och konstgallerier. Ett annat välbesökt museum är Anne Franks Hus.

Hett nöjesliv året om

I Amsterdam finns idag ett stort utbud av trendiga barer, jazzklubbar och diskotek. Nöjeslivet är framför allt koncentrerat till Rembrandtplein och Leidseplein, men även De Pijp i södra delen av staden har blivit populärt och har många hippa barer.

Ett lugnare kvällsnöje är att helt enkelt slå sig ner på ett ”Bruine Café”, ett ”Grand Café” eller ett ”Beer Café” för att dricka några öl och ta det lugnt.

Under sommarhalvåret har de flesta barer även uteserveringar som sjuder av liv, både dag- som kvällstid!

Bruna caféer och mat från hela världen

Det holländska köket må inte vara världskänt för sin finess, men maten är riklig och vällagad. Fast i Amsterdam är man absolut inte hänvisad till den inhemska matkulturen. Här kan du välja och vraka mellan indonesiskt, franskt, italienskt eller en enkel pubmåltid på något av stadens ”bruna caféer”.

En av Amsterdams mest kända restauranger är D'Vijff Vlieghen (”de fem flugorna”) som ligger i fem 1800-talshus vid Spuistraat. Här äter du holländsk mat i finstämd, romantisk miljö. I Amsterdam finns också gott om trevliga caféer som serverer rejäla mackor, bruschetta och panini för den som vill ta något snabbt och enkelt.

Shopping för alla!

Det exklusivaste shoppingstråket i Amsterdam finner du längs PC Hoofstraat med butiker som Hermès, Gucci och Dolce Gabbana. Antikviteter, second hand och lite mer udda boutiquer finns i konstnärskvarteren Jordaan. Leidsestraat och Kalverstraat är mer mainstream och erbjuder båda ett stort antal butiker med kläder, skor och heminredning i varierade prislägen. Bijenkorf är ett av stans största varuhus – fem våningar och tre caféer under samma tak.

Viktigt att veta

Vi kan erbjuda många trevliga hotell i Amsterdam centrum och omnejd. Tänk dock på att vissa hotell i Amsterdam tar ut en turistskatt som är mellan 5-6% /dag och person. Skatten betalas direkt till hotellet kontant och oftast vid utcheckningen.

VI GILLAR

  • Bloemenmarkt - Holland är tulpanernas stad och denna vackra blomstermarknad är öppen varje dag. Singel, mellan Muntplein och Konigsplein.

  • Kanaltur - hoppa på en kanalbåt och upplev Amsterdam från vattensidan. Båtar avgår bl a från Centralstationen.

  • Magna Plaza - shoppinggalleria inrymd i en vackert restaurerad 1800-talsbyggnad. Nieuwezijds Voorburgwal 182.

Karta över Amsterdam

Hotellförslag
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!

Populära hotell i Amsterdam

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare