1 / 6

Resor till Australien

Australien eller The Land Down Under som det också kallas är kontinenten som har mycket att erbjuda. Allt från fantastisk natur med kängurur, koalor och världens största korallrev det stora barriärrevet till upplevelserika besöksmål som Ayers Rock, Operahuset och Harbour Bridge. Australien är till ytan världens sjätte största land och är nästan lika stort som hela Europa men trots den stora ytan så bor här bara drygt 20 miljoner invånare vilket gör att det finns mycket orörd och vacker natur att upptäcka.

Om Australien

Populära städer att besöka

Sydney är Australiens mest besökta stad och här kan du ta en tur till Operahuset som ligger på Bennelong Point i Sydneys hamn och i närheten ligger även Harbour Bridge som är en av världens bredaste broar och förbinder shoppingkvarteren i centrala Sydney. För att inte glömma Bondi Beach som är den populära stranden dit många vill besöka och här är det verkligen full fart. För australiensare är stranden väldigt viktig och för att få den äkta australiska känslan kan du lära dig att surfa och ta surflektioner på stranden. Det finns ett stort utbud av surfskolor och håll utkik efter gula och röda flaggor när du ger dig ut i havet för det är markeringar för badvänligt vatten. En annan stad som är värd att besöka är Melbourne och varför inte ta med en picknickkorg full av australiensiska godsaker och slå dig ner i den Kungliga botaniska trädgården för en mysig upplevelse i det gröna. För att få ta del av en enastående utsikt över hela Melbourne kan du åka upp till 88:e våningen i Eureka Towers och för den våghalsige så finns The Edge som är en kub helt täckt i glas för en maximal utsikt. Det finns ett stort utbud av [hotell i Sydney] (http://www.sembo.se/d/Hotels/Search.aspx?q=Sydney%2c+New+South+Wales%2c+Australien&useDefaultDates=True&numberOfNights=1&lpc=True&pax=rpp&showInline=True&af=True) och Melbourne i olika prisklasser och standarder där vi gärna hjälper till att hitta det perfekta hotellet för din Australienresa.

Oförglömliga upplevelser

Vistelsen i Australien är inte komplett förrän du har sett kängurur, koalor och kastat boomerang. Kängurur och koalor finns lite varstans i Australien men håller sig främst utanför stadskärnorna så för att uppleva ett möte med dessa fantastiska djur behöver du bara ta dig utanför de stora städerna. Infrastrukturen är väl utvecklad i landet så det är enkelt att ta sig fram med de olika transportalternativen. Kängurur och koalor finns även runt om i landets nationalparker där de är väldigt tama. En annan sevärdhet som du inte vill missa är att besöka Ayers Rock mitt ute i Australiens ökenlandskap i Northern Territory. Denna mytomspunna 500 miljoner år gamla sandstensmonolit är en av Australiens mest besökta platser och ett tips är att åka hit i kvällsskymningen då solen gör att detta stora berg skiftar i rött. Som en omväxling av öknen kan du ta tåget upp till Kuranda som ligger mitt i den tropiska regnskogen och här kan du besöka aboriginerna som är Australiens urbefolkning. De bjuder gärna på dans- och musikuppvisningar och såklart lär de dig att kasta boomerang och har du tur eller är skicklig så kanske den flyger tillbaka till dig.

Flyg till Australien: Ca 18 timmar. Valuta: AUD (Australisk dollar). Språk: Engelska. Tidsskillnad: 7-9 timmar beroende stadsdel, vintertid. Visum: Krävs för att [resa till Australien] (http://www.sembo.se/d/Hotels/Search.aspx?q=Queensland%2c+Australien&useDefaultDates=True&numberOfNights=1&lpc=True&pax=rpp&showInline=True&af=True).

Karta över Australien

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare