1 / 6

Resor till Düsseldorf

Traditionell charm, modern elegans och ett levande kulturliv. Düsseldorf är definitivt värt ett besök. Med sitt vackra läge längs Rhen, imponerande boulevarder och pittoreska gamla byggnader kommer du omedelbart att förtrollas av stadens skönhet. Se våra utvalda reseförslag nedan eller bygg din egen drömresa precis som du vill ha den.

Om Düsseldorf, Norra Rhenområdet, Westfalen

Düsseldorf är den administrativa huvudstaden i Nordrhein-Westfalen som fick sina stadsrättigheter år 1288. Från slutet av 1300-talet var den huvudstad i grevskapet Berg och från 1614 i Pfalz. Staden har hertig Johan Vilhelm, som bodde här mellan 1690 och 1716, att tacka för mycket.

Denna europeiska metropol är ett av Rhendalens mest betydande industri- och kulturcentrum och har ett ansett universitet, fantastiska museer och teatrar. Idag också det tyska modets huvudstad med många utmärkta affärer. Mycket sevärt finns i Altstadt (gamla stan).

Königsallee har blivit en symbol för shopping i det eleganta Düsseldorf medan stadens moderna sida representeras av Gehry-byggnaderna i Medienhafen (mediahamnen). Den historiska stadskärnan med över 260 restauranger och ölkrogar är känd för den rhenska livsglädjen och den överjästa ölen. De förstklassiga muséerna, teatrarna, konserthallarna och gallerierna gör Düsseldorf till en internationell konst- och kulturmetropol.

Karta över Düsseldorf

Flyg och hotell

Hotellförslag
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare