1 / 26

Resor till Fort Lauderdale

Semesterparadiset Fort Lauderdale ligger norr om Miami och sträcker sig flera mil längs Atlanten och in i landet. Många väljer att resa hit och det är lätt att förstå. Staden bjuder på en imponerande strand, ett inspirerande nöjesliv och bra shopping.

Om Fort Lauderdale, Florida

Skön strand med strandpromenad kantad av palmer

Fort Lauderdales fina, vita sandstränder sträcker sig både norr och söder om staden. Halvvägs ner mot Miami ligger omtyckta Hollywood Beach med lika fin strand. Stränderna är lättillgängliga då det oftast går en väg längs med strandlinjen. Känner du för att aktivera dig finns här ett stort utbud av olika slags sporter både på land som i vattnet. Staden är också känd för sin stora hamn, Port Everglades där de stora, flotta kryssningsfartygen lägger till.

God mat - en viktig del på din resa

I Florida kan du njuta av utsökta rätter från ett mångkulturellt kök och Fort Lauderdale är inget undantag. Stadens huvudgata heter Las Olas Boulevard och går i riktning mot stranden. Här hittar du många bra affärer, restauranger och uteserveringar. Fler trevliga uteställen hittar du på Beach Boulevard och Himmershee Village. Maten är variationsrik och gillar du fisk så har stadens fisk- och skaldjursrestauranger mycket gott att erbjuda och influenser har du bl a från de västindiska öarna och New Orleans.

Semester med utmärkta shoppingmöjligheter

Har du tänkt dig att handla hem prisvärda märkeskläder som Ralph Lauren, Tommy Hilfiger mm kan du bege dig till The Galleria Mall eller till Sawgrass Mills, som är en stor Outlet med över 350 affärer i olika prisklasser. Här kan du lätt spendera flera dagar och botanisera i allt från skor till kläder till smink osv. På väg söderut mot Miami ligger ett annat omtyckt utflyktsmål, Aventura Mall, som är ett stort shoppingcenter ett par hundra butiker. Loppmarknader finns det gott om och den mest populära är The Swap Shop med allt du kan tänka dig. Glöm inte att pruta ordentligt!

Det händer i Hollywood Beach

Har en superfin boardwalk med massor av liv! Fullt med restauranger och butiker precis vid den underbara vita stranden. Här kan du lätt slappa i timmar och bara njuta av allt . Hollywood Beach ligger mellan Fort Lauderdale och Miami Beach.

Nära till många härliga och spännande attraktioner

Det är nära till Everglades nationalpark och är du äventyrslysten kan du hänga med på en Safari tur och kolla in Floridas exotiska djurliv från en sk Swamp Buggie. Seminole Okalee Indian Village är ett annat alternativ på samma tema. Känner du för att prova lyckan kan du ta dig till utkanten av staden och besöka Seminole Hard Rock Casino, ett Las Vegas i miniatyr, men ändå med över två tusen spelautomater. Är du konstintresserad är Museum of Art ett museum ett bra utflyktsmål och är du intresserad av gamla amerikanska bilar ska du bege dig till Antique Car Museum. Hur skulle det vara att få besöka exotiska Bahamas? Från Fort Lauderdale går det minikryssningar till några av öarna utanför Floridas kust.

'Bra att veta inför din resa*

Vi kan erbjuda boende på hotell eller i semesterlägenhet.

Fort Lauderdale Beach har inget direkt centrum. Det finns barer, restauranger och några småbutiker längs strandpromenaden. Mer har du på Las Olas Blvd som anses vara huvudgatan när det gäller shopping mm.

Karta över Fort Lauderdale

Populära hotell i Fort Lauderdale

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare