1 / 15

Resor till Bad Gastein

Gasteinerdalen med välkända bad gastein.

Om Bad Gastein, Österrike

Mitt i nationalparken med Österrikes mesta berg ligger Gasteinerdalen med orterna Dorfgastein, Bad Hofgastein, Bad Gastein och Böckstein. Sedan 1300-talet har de varit kurorter med radongrottor och helande vatten, vilket gett dess specifika prägel av stil och glans. Vintertid finns här ett härligt och varierat skidsystem för alla smaker.

Bad Gastein är den största och mest kända orten i dalen, med stora, flotta byggnader vid vattenfallet. Här hittar du även det mest aktiva nattlivet. Bad Hofgastein är den exklusiva kurorten med en mysig stadskärna. I Böckstein minsta, men högst belägna av byarna, finner du mer genuina gamla byggnader, en riktig bykänsla där alla känner alla. Närmaste livsmedelsaffär ligger i Bad Gastein.

I alla orter har du ett brett utbud av restauranger med både internationellt och lokalt kök.

Skogsåkning och soldränkta backar.

Gasteinerdalen täcks av fyra liftsystem och räknas till ett av Österrikes största. Området erbjuder allt från utmanande skogsåkning till soldränkta breda backar på mer än 200 km preparerade pister. Trots relativ låg höjd brukar snötillgången vara god och åkningen är varierad.

  • Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel (860 - 2.300 m).

Det största sammanhängande skidområde har pister mer än tusen meters höjdskillnad. Varierad åkning i perfekt nät av moderna liftar och kabinbanor. Idealiskt för vana åkare. För nybörjare rekommenderas Judaulift i Skidområdet Angertal. Speciellt omtyckt är Hohe Scharte Nord (nerfart H 1 på pistkartan) - 8 km lång och fallhöjd 1440 m, en av de längsta nerfarterna i de östra Alperna.

  • Sportgastein (1590-2650 m).

Sportgastein gör resan värd att minnas. Med högsta åkhöjd på nästan 2 700 m blir åkningen en naturupplevelse i högalpin terräng. För den äventyrslystne rekommenderas ”Nordabfahrt” i fullkomligt orörd natur (med skidguide).

  • Graukogel (1079-2007 m).

En lång och svår nerfart med stora utmaningar erbjuder Graukogel. Till stor del åker du i ett skogsområde och är därmed skyddad för vind. Vid dålig sikt får du också lättare att orientera dig. En nackdel är att inga direkta liftförbindelser finns till andra skidsystem.

  • Dorfgastein – Grossarltal (850-2003 m).

Den första skidbacken i Gasteinerdalen bjuder mycket för familjer med omväxlande nerfarter för nybörjare, men också mer avancerade åkare. Med liften Gipfelbahn - Fulseck når du högst upp i detta system och får en fantastisk utsikt mot Großglockner och bort till Dachstein.

Oavsett vilket system du väljer att åka skidor i finns många mysiga och originella restaurangstugor där trötta ben kan få välbehövd vila.

Interaktiv pistkarta (Gasteinerdalen)

http://www.skigastein.com/en/info/pistenpanorama

Resetips.

Om du väljer att flyga till München hjälper vi dig med hyrbil för att komma till din skidort. Det finns också tågförbindelser från flygplatsen till många österrikiska skidorter som Bad Gastein, se www.oebb.at. Se till att du har god tidsmarginal till flyget hem.

Karta över Bad Gastein

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare